Successos

policial

Deu detinguts en els controls fronterers temporals

L'alcalde de Molló es queixa de les molèsties que causava ahir el dispositiu policial a Camprodon

La suspensió temporal del Tractat de Schengen, que des de divendres a la mitjanit ha comportat la represa dels controls fronterers a l'Estat per evitar l'entrada d'activistes antisistema que puguin boicotejar la cimera del Banc Central Europeu que començarà demà a Barcelona, s'havia saldat provisionalment ahir amb la detenció de deu ciutadans que tenen antecedents. Així ho va detallar el secretari d'estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, que va afegir que també s'ha impedit l'accés al territori a divuit persones que no duien documentació. No va concretar, però, si els arrestats tenen comptes pendents amb la justícia per delictes de desordre públic. Els dispositius es duen a terme sobretot a la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les (Vall d'Aran), Canfranc (Osca), i als aeroports de Barcelona i Girona. Un periodista de Perpinyà resident a Girona, Florian Mienville, va ser un dels retinguts dissabte a la frontera, quan feia fotos per al web Llibertat.cat: “ Em van tenir mitja hora a l'autopista i em van escorcollar el cotxe. Vaig dir als policies que només parlo català i francès, però se'm van dirigir sempre en castellà i em van requerir que també ho fes.”

Canvis pel fred

L'Ajuntament de Molló ha enviat una queixa formal al subdelegat del govern a Girona pels controls que la Policía Nacional feia ahir a Camprodon. El cap de setmana, el dispositiu estava instal·lat al pas fronterer del coll d'Ares, a Molló, però pel fred i la neu els efectius es van traslladar a la sortida de Camprodon, a la C-38. Amb el canvi, els veïns de Molló, i dels nuclis de Beget, Rocabruna, Font-Rubí i Freixenet han de creuar aquests controls cada vegada que es dirigeixen a Camprodon, amb les molèsties que diuen que això els comporta. L'alcalde, Josep Coma, considera que els controls que es van establir ahir són “ineficaços”, ja que es podia circular lliurement des del coll d'Ares fins a Castellfollit de la Roca per Molló, Beget i Oix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.