Successos

trànsit

Quatre persones moren calcinades en un xoc a Vilobí

Els cossos van quedar irreconeixibles i, tot i que anit les víctimes no estaven oficialment identificades, tot apunta que són quatre nois de Sant Hilari Sacalm, entre els quals dos germans

Els quatre ocupants d'un Honda Civic van morir calcinats ahir al vespre quan el cotxe es va estavellar contra un mur a la recta de Sant Dalmai i es va incendiar. L'accident va passar al quilòmetre 10,5 de la carretera GI-533. El cotxe de les víctimes, aparentment quatre joves, circulava en direcció a Santa Coloma, segons tots els indicis a força velocitat en el tram de recta, quan un altre vehicle es va incorporar a la carretera davant seu. Això va fer que el conductor de l'Honda Civic intentés superar-lo i que acabés fent una ziga-zaga abans d'anar a xocar amb el mur d'aproximadament un metre d'alçada d'una casa, que va quedar enrocat per l'impacte.

El xoc va ser a pocs metres de distància del restaurant Can Gros i de l'empresa de maquinària agrícola Pèlach. Immediatament després de l'impacte, el cotxe es va incendiar i els seus ocupants van quedar atrapats a dins, sense possibilitats de salvació. Tot i que la gent que era a prop es va mobilitzar i que els bombers van arribar quan el cotxe encara cremava, no va ser possible treure cap dels ocupants. Els bombers van tardar estona a poder sufocar el foc i les tasques per fer l'aixecament dels cossos també van ser difícils.

A partir de la matrícula de l'automòbil, els Mossos van comprovar que es tractava d'un cotxe que anava a nom d'un noi d'un 25 anys de Sant Hilari Sacalm i anit, tot i que no era possible fer la identificació oficial, que s'haurà de fer per ADN o a través de la fórmula dental, tots els indicis apuntaven que els morts son quatre nois
de Sant Hilari, dos dels quals germans.

De resultes de l'accident es va haver de tallar la carretera GI-533 i el trànsit de vehicles es va desviar cap a la carretera de Salitja. El lloc del sinistre és un punt negre de la carretera GI-533, on s'han registrat tres accidents mortal, tal com recordava ahir l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillen, que en més d'una ocasió ha reclamat que s'hi instal·li una rotonda o algun element de regulació per mira de reduir els riscos.

Es tracta de l'accident més greu, pel que fa al nombre de víctimes, de tot aquest any a les carreteres gironines, després que el passat 19 de febrer cinc persones van morir i quatre més van resultar ferides en un xoc al tram del cinturó de ronda de l'N-II de Figueres. Les víctimes viatjaven en una furgoneta, una Volkswagen amb matrícula de Romania CS07MEN, que feia un servei de transport de viatgers i que va envair el carril contrari i va anar a parar a sota d'un camió.

LA DATA

19.02.12
A Figueres
va tenir lloc l'accident amb més víctimes, cinc, en el que portem d'any.

Mor l'ocupant d'un quad al Bages

Un noi de 20 anys va morir i una noia de 21 va quedar ferida de gravetat ahir a la tarda en un accident de quad a Monistrol de Calders (Bages).
El sinistre es va produir
poc abans de les cinc de la tarda al carrer de l'Om.

El senyal d'alerta el va
donar la treballadora d'un restaurant proper, que va veure com el quad, amb
dues persones a bord, es
precipitava per un barranc. Com a conseqüència de la caiguda, el noi va morir i
la noia va quedar ferida de gravetat i va ser evacuada amb l'helicòpter SEM fins
a l'hospital de Sabadell.

Un home de 44 anys,
de nacionalitat suïssa, va morir el 28 d'abril en un accident de quad a Vilajuïga. El 13 de maig un home de 69 anys va quedar ferit en estat crític en bolcar amb un quad a Canet de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.