Jutgen els dos menors acusats de matar la seva amiga Maores a Ripollet

S'enfronten a cinc anys d'internament i, les seves famílies, a una indemnització de 300.000 euros

Vuit mesos després del crim brutal i d'estar reclosos en un centre de justícia juvenil, Sergio, de 15 anys, i Luis, de 14, podran aclarir davant del jutge per què van llevar la vida de la seva companya de l'institut Can Mas de Ripollet desfigurant-li la cara a cops de pal i degollant-la amb una navalla. El judici que se celebrarà dimecres i dijous que ve a la Ciutat de la Justícia serà, segurament, a porta tancada, com es fa habitualment en la jurisdicció de menors per tal de protegir l'anonimat de víctimes i testimonis, ja que la majoria són menors d'edat, com el dels acusats.

Durant la investigació, Sergio va confessar haver estat l'autor del crim, i Luis d'haver acompanyat el seu amic i no haver evitat l'agressió a Maores, de la qual diuen que estava enamorada del primer. Les converses pel messenguer que tots dos acusats van mantenir després del crim -recuperades pels Mossos i en què es vanaven del que havien fet- són claus per a la fiscalia per acusar-los d'un delicte d'assassinat en considerar que van posar-se d'acord per matar la seva amiga. Per a la defensa de Luis, exercida per l'advocada Carme Gómez, en aquestes converses es desprèn que no van planificar matar-la i, per tant, rebaixa el delicte a homicidi. En aquestes converses, segons fonts judicials, Sergio es queixa que li fa mal la cama i Luis li respon que què es pensava tenir després del que havia fet. Luis també respon a Sergio que no s'atreviria a matar una persona.

Fa un parell de setmanes la fiscalia va presentar la petició de cinc anys d'internament per als dos acusats. Tant les dues defenses com l'acusació particular han hagut de córrer ja que la instrucció del cas es volia tancar urgentment. Els pares de tots dos menors són responsables civils del crim, i s'ha hagut d'adjudicar a corre-cuita un advocat a la mare de Luis perquè no en tenia. Una situació, diuen fonts judicials, que es podria recórrer per indefensió. Tot indica, però, que el judici no s'ajornarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.