Successos

investigació

Arriba un altre anònim del cas dels focs de Vilopriu

La carta, enviada a aquest diari després de la mort de Pere Cos, se l'atribueix una dona que diu que és incendiària a sou

Retreu a l'exalcalde que la deixés plantada pel Pilar

Una altra carta anònima de la suposada incendiària a sou que s'atribueix la majoria dels focs de Vilopriu ha arribat a la redacció d'aquest diari. La carta porta segell de sortida del dia 18 de desembre; per tant, molt posterior a la mort de Pere Cos (un dels tres sospitosos de sempre), l'exalcalde que va ser trobat mort el dia 7de desembre però que, segons tots els indicis, feia almenys dos mesos que havia mort. Per tant, Cos no es perfila de cap manera com a autor d'aquest enviament.

En aquest nova carta la misteriosa dama assegura que ha tornat a Catalunya després d'haver estat en una romeria familiar al santuari de la Virgen de la Vereda (que es venera en una població cordovesa al maig) i poc parla dels focs. Es recrea criticant els Mossos per temes que no afecten Vilopriu, reclama que torni la Guàrdia Civil i dóna a entendre que ha enviat una carta a aquest cos explicant els afers de narcotràfic d'A i B (personatges que en altres cartes deia que li encarregaven els focs) i parla d'un tal C que viu a Empuriabrava i entra grans quantitats de cocaïna a casa seva a través dels canals.

El tractor vermell

Diu que va anar al camp a buscar el pagès que llaurava amb el tractor vermell (amb el qual sempre identifica Joan Lluís Feliu Grau, l'exjutge de pau també sospitós), però que, per a la seva sorpresa, del tractor en va sortir un noi jove i molt guapo, amable i de maneres encantadores. “Ja trobaré en aquest camp a qui jo vull algun dia”, afirma en al·lusió a Feliu, que com sempre, als anònims queda com un home seductor i, per ella, desitjat. “Ai, Joan Lluís! com vas poder deixar d'aprofitar aquella ocasió quan t'ho vaig proposar al camp. Com envejo la teva dona, que es pot despertar al teu costat cada matí!”, sentencia.

A Joan Portell, l'últim detingut pels focs, li dedica una ironia: “Que guapo ets. No puc deixar de pensar en tu.”

I retrets per a Pere Cos. Com si no sabés que és mort. “On et poses? Te'n recordes, que teníem una cita el dia del Pilar? Et vaig estar esperant al pàrquing tot el matí perquè m'havies dit que tenies allò tan important. A una dona no se la deixa plantada. A veure si llegeixes això i t'esperaré al mateix lloc el dia 19. Si vols portar aquest periodista no m'importa. Però no em fallis aquest cop.”

Pere Cos, que va haver de ser identificat oficialment a través de la fórmula dental i per això va haver d'estar dues setmanes al dipòsit de cadàvers, serà enterrat aquest matí a Vilopriu.

LA XIFRA

3
anònims
han arribat a aquest diari des del juny en relació amb els focs i els tres sospitosos que hi ha hagut.

LA DATA

07.12.12
Pere Cos
va ser trobat difunt a casa seva però feia molt que era mort.

LA FRASE

On et poses? Et vaig estar esperant al pàrquing tot el matí perquè m'havies dit que tenies allò tan important
Un paràgraf de la carta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.