Detenen 14 acusats de robar en masies i magatzems del Camp de Tarragona

En algunes ocasions, els arrestats enviaven el material sostret amb ferri als seus països d'origen

Tot i la falta de relació organitzativa que hi ha entre els catorze arrestats, curiosament, actuaven sota uns paràmetres molt similars. Tal com va explicar ahir el sotsinspector en cap de l'àrea territorial d'investigació (ATI) dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona, Joan Mulet, aquests suposats grups de delinqüents, que estaven integrats per entre dos i quatre persones, «tenien un coneixement exhaustiu del territori, ja que per tal de dificultar la seva localització normalment circulaven per vies secundàries, camins rurals i accessos poc coneguts a les urbanitzacions i a cases aïllades de les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat». A més, també com a fet comú, durant el dia es dedicaven suposadament a recórrer aquestes zones amb la finalitat d'escollir l'objectiu on actuar i, una vegada el tenien triat, hi entraven a robar durant la nit.

Dels catorze arrestats, un és menor d'edat. Pel que fa a la resta, onze són veïns de Reus, un altre resideix a Riudoms i un darrer, a Torredembarra; tenen edats compreses entre els 20 i els 47 anys, i són de nacionalitat espanyola i marroquina. Tots ells saquejaven sense miraments masies, magatzems agrícoles i segones residències, d'on s'emportaven electrodomèstics –com ara neveres i rentadores–, cafeteres, aparells electrònics, accessoris informàtics, eines i maquinària agrícola.

El que en algunes ocasions variava, en canvi, era el destí dels efectes que aconseguien. Així, mentre que alguns grups venien els objectes a establiments de desballestament o bé a botigues de compra i venda d'articles de segona mà, altres els emmagatzemaven per transportar-los als seus països d'origen –per fer-ho, carregaven el material amb furgonetes, que embarcaven normalment en un ferri.

Amb la desarticulació d'aquestes bandes, s'han resolt 21 fets delictius comesos, entre altres llocs, a Riudoms, Reus, Valls, Salomó, la Secuita i Montbrió del Camp. Paral·lelament, la Unitat Territorial d'Investigació imputa diversos robatoris amb força a sis persones més –la darrera d'elles va ser enxampada el 10 de juliol–. Tots els arrestats ja han passat a disposició del jutjat de guàrdia. La investigació, però, no es dóna per tancada i, per tant, no es descarta que s'efectuïn altres detencions i que s'aclareixin més episodis delictius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.