Successos

POLICIAL

El fiscal demana presó per a dos policies de Palafrugell per robatori de mòbils

Els acusa d'haver agafat mòbils d'una botiga que havia estat esbotzada el dia de la gran nevada i d'haver-los donat a amics i parents per treure'n benefici

El fiscal demana 15 mesos de presó per un delicte de furt o, de forma alternativa, 2 anys de presó per un delicte d'apropiació indeguda i dos anys d'inhabilitació per als policies Alberto Castillo Medina i Alexandre Luis Cruz, acusats d'haver-se apropiat de set telèfons mòbils valorats en 2.123 euros d'una botiga de Palafrugell el dia de la gran nevada, aprofitant que van haver d'anar a l'establiment perquè uns lladres havien esbotzat la porta. El fiscal també acusa tres persones més: Adrià Castillo Medina (germà d'Alberto), Marc Luis Cruz (germà de l'altre policia) i Francisco Carriqui Ojeda (que també havia estat policia), per a qui demana una pena d'un any de presó per un delicte de receptació dels telèfons.

Segons les conclusions del fiscal, en una hora no determinada entre el dia 8 i 9 de març del 2010, els agents Alberto Castillo i Alexandre Luis estaven de servei i per ordre dels superiors van anar a la botiga Vodafone del passatge de Sant Sebastià de Llafranc perquè se sospitava que s'hi havia produït un robatori. En vista que la porta d'accés havia estat esbotzada, que el sistema d'alarma no anava i tampoc hi havia llum arran dels efectes de la nevada, els agents van recollir tot el material que hi havia a la botiga, en un principi per preservar-lo de l'acció de lladres. Però, segons el fiscal, amb l'ànim d'obtenir benefici econòmic, aprofitant les inclemències del temps i aprofitant la seva condició d'agents de l'autoritat, es van confabular per apropiar-se de set telèfons.

Després, sempre segons la versió del fiscal, cinc dels telèfons van ser entregats a Adrià Castillo i Francisco Carriqui, mentre que els altres dos van anar a parar a les mans de Marc Luis Cruz. Els receptors, segons el fiscal, eren coneixedors de la procedència il·lícita dels aparells que els van entregar. Quan es va iniciar la investigació, el jutjat va imputar quatre agents en relació amb l'apropiació de telèfons, però finalment l'acusació només s'ha dirigit contra els dos agents que van anar a la botiga Vodafone dos cops, mentre que no ha acusat els dos que també van anar a ajudar-los a recollir material i dur-lo a la comissaria en el segon viatge.

Alexandre Luis continua en actiu a la policia de Palafrugell mentre que Alberto Castillo forma part de la plantilla de la policia local d'Olot, on es va traslladar després dels fets de Palafrugell, tot i que fa més d'un any que està de baixa laboral.

Sancions anul·lades al caporal, investigació en curs

En el marc de la complicada trama de conflictes judicials que afecten la policia de Palafrugell, el caporal Pere Batlle del Molino, amb el suport de Daniel Bel, secretari general del Sindicat Professional de Policies Municipals d'Espanya-Secció Catalunya, va fer ahir una compareixença per fer públiques dues sentències de dos jutjats contenciosos de Girona que anul·len dues sancions (una d'un mes i mig sense sou i feina i una altra de dos mesos i quinze dies de suspensió) imposades per l'alcalde el mateix dia, el 9 de desembre del 2011, al caporal. La primera era per abús d'autoritat envers un agent i l'altra per desconsideració contra els policies per haver dit a través de l'emissora: “Me'ls carrego a tots dos”, en un moment que estava enrabiat. Pere Batlle va esgrimir ahir les dues resolucions per proclamar la seva innocència i reclamar que se'l retorni al seu lloc de comandament, ja que actualment està relegat a feines que no li permeten dur arma, ni uniforme, ni posar els peus a la prefectura.

Pere Batlle, però, encara té obert un altre expedient per assetjament laboral que l'instructor té paralitzat en espera del resultat de la investigació que té en curs el jutjat número 1 de la Bisbal d'Empordà, oberta arran de la informació aportada per l'exsecretari municipal, Jordi Turon Serra, a través de les conclusions de la comissió d'igualtat. Les diligències 626/2011, que impliquen Batlle, se segueixen per cinc delictes: violació de secrets, malbaratament de fons públics, amenaces, coaccions, falsificació de documents i simulació de delicte. En un informe extern que va encarregar l'Ajuntament es definia el caporal com “un element d'alt risc per a l'organització”. El passat 1 de febrer el jutge va interrogar com a testimoni Jordi Turon, que actualment és secretari a Banyoles, i per a finals de mes ha citat a declarar tres policies que han comparegut com a acusació en la causa. El caporal encara no ha estat citat. Batlle proposa que se sotmeti també Turon a la comissió d'igualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.