Successos

Policial

Una cap com no n'hi ha cap

Lluïsa Santos, caporal cap de la policia local de la Jonquera, rep la medalla de plata en reconeixement als 25 anys de servei

Proclama que cada dia va contenta a la feina i arenga els que només cobreixen l'expedient

La Jonquera, població singular per la seva situació fronterera, va celebrar ahir, com fa cada any el 2 d'abril, la festa patronal de la seva policia local. La protagonista de l'acte va ser, com cada any, però aquest any encara més, Lluïsa Santos Carbonera, la cap de la policia local de la Jonquera, que va ser guardonada amb la medalla de plata pels seus 25 anys de servei a la policia de la Jonquera. Lluïsa Santos, que actualment és l'única dona que comanda un cos de policia local a les comarques gironines, va arribar a la policia de la Jonquera el 6 de març del 1989 amb només 22 anys i amb “vocació de servei” i a l'any 2000 va assumir el comandament del cos. I fins ara. En el seu discurs en l'acte d'ahir, Santos, va revelar que fa poc un company li havia preguntat: “Però tu sempre véns contenta a treballar?”, i ella ho va tenir clar: “La resposta és sí. Sí, malgrat les adversitats, com quan una negligència mèdica, ara fa deu anys, em va apartar de la feina durant 15 mesos i et cau el món a sobre. Sí, malgrat quan es viuen moment difícils i penses que estàs sol.”

Santos, que va admetre que corren temps difícils per la situació econòmica i la manca de recursos, especialment humans (la policia té una plantilla de 14 policies), va agrair el suport que ha trobat en els companys dels Mossos per fer les patrulles mixtes i en la resta de cossos de seguretat que operen al municipi (Guàrdia Civil i Policía Nacional). Tots van tenir el seu reconeixement en forma de felicitació per la seva col·laboració i la bona entesa que fa que “en general la vida sigui més fàcil, que és el que importa”.

La caporal va remarcar la importància de fer pinya i va tenir unes paraules dures per a “aquells que no tenen o han perdut la motivació per la feina i es dediquen a cobrir l'expedient lamentant-se contínuament i marxen cap a casa culpant els altres de la seva apatia”. Va recordar que la desafecció del sistema no pot repercutir en la feina de la policia perquè estan obligats a estar al servei de la societat.

Lluïsa Santos va acabar el seu discurs amb unes paraules de Paulo Coelho: “La possibilitat de realitzar un somni és el que fa que la vida sigui més interessant.”

Un “policia” honorari

L'acte d'ahir va servir també per nomenar membre honorari del cos de la policia local de la Jonquera Jordi Cabezas, l'exalcalde que va ser qui va apostar perquè la policia local de la Jonquera pogués tenir un servei les 24 hores del dia, donades les peculiaritats de la població, que, tot i que té censats 3.135 habitants, té una problemàtica de seguretat i unes necessitats policials equivalents a les d'una gran urbs, per l'aglomeració de camions que fan nit als pàrquings, la gran afluència d'estrangers que travessen la frontera per acudir als comerços de la zona, o als prostíbuls, la proliferació de prostitutes, la venda ambulant clandestina...

Les felicitacions que es van donar ahir demostren que a la Jonquera hi ha feina per a tots els cossos policials i per a altres agents que treballen en àmbits associats a la seguretat. Hi va haver felicitació col·lectiva per a l'equip de la Ucrif (unitat central de xarxes d'immigració il·legal i falsedats documentals) de la Policía Nacional de Barcelona. Els policies que treballen per eradicar les xarxes que es dediquen al tràfic d'immigrants, a la prostitució coactiva, l'explotació sexual, van venir acompanyats dels comandaments del cos i també de la fiscal adscrita a l'àrea d'estrangeria, Sandra Fagil. Van rebre felicitació els Diables de l'Albera, la delegació de l'ANC per la seva col·laboració amb la policia per muntar el tram de la Via Catalana el passat 11 de setembre, la revista L'Esquerda de la Bastida i el diari digital Infojonquera, als quals la policia va agrair el respecte amb què tracten els temes relacionats amb la policia. El Club Patí Jonquerenc va tenir felicitació pel seu 30è aniversari.

Felicitació individual en van tenir el sotsinspector dels Mossos Sergi Reitg Saló, que comanda la comissaria dels Mossos de la Jonquera; el mosso Ramon Cos i Teixidó, coordinador del grup de formadors d'educació viària; el sergent dels Mossos Albert Estrach Moreso, cap de l'oficina tècnica de l'àrea regional de trànsit, per la feina feta a través de l'operació Voral, que ha aconseguit reduir un 50% la presència de prostitutes als vorals. Tres agents del grup d'antidroga de la Guàrdia Civil, que per la seva feina no volen que se'ls anomeni pel nom, van rebre felicitació per la seva perseverança perseguint els traficants de droga.

L'inspector de la Policía Nacional Pablo Aguilar Esquerra va ser reconegut per la seva feina contra la venda de falsificacions a les botigues de la Jonquera. I també hi va haver felicitació per a l'empresari botiguer Bruno Comas per l'ajuda que ha dispensat a totes les policies en la lluita contra els delictes contra la propietat industrial i intel·lectual tant a la Jonquera com al Pertús. I fins i tot al metge Jordi Isart, per l'assistència a transeünts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia