Preocupació als Serrans i l'Alt Palància pels robatoris de maquinària agrícola

Els llauradors ho denuncien tímidament a les forces de seguretat, però els ajuntaments no tenen constància

Durant la segona quinzena del mes d'agost, s'ha observat en algunes localitats de la comarca dels Serrans i de l'Alt Palància, un increment bastant significatiu de robatoris de material agrícola dipositat a bancals sense conrear, eres i corrals dels ravals.

Aquesta increment de robatoris, s'hi xifra en aparells per a la llaurada, xicotetes cubes i elements metàl·lics, que els agricultors solen dipositar als afores de les localitats, a la zona de pallers, al raval o a les zones de corrals i bancals sense conrear, perquè l'orografia del terreny en que està situat el seu domicili habitual no ho permet.

Aquesta ha estat una pràctica molt estesa a aquestes comarques darrerament i, fins a data de hui, no havia existit cap problema; però les poques denúncies presentades davant les forces de seguretat de l'estat existents a la zona, fan pensar sobre l'existència d'una colla organitzada de lladres que coneix dels costums locals i aprofita per sostraure'ls.

Hom pensa que es tracta d'un grup reduït de persones que actua amb premeditació i aprofita els caps de setmana i les hores mortes del dia (a primeres hores del matí o al migdia) per recollir aquest material que després s'hi ven a pes o es desmunta i s'oferta com a ferralla als llocs de compra d'aquesta mena de materials.

Hi ha sospites de l'existència d'una camioneta convertible, d'aquelles que s'hi configuren amb cabina i bolquet, que disposa d'una mena de braç articulat o xicoteta grua, que recull relles, retobators i fins i tot remolcs i cubes de tractors dipositats als indrets descrits.

Fins i tot, a la ciutat més poblada de la comarca dels Serrans, han patit l'allunatges en alguns corrals del raval i han notat la falta d'alguna porta de ferro i del material agrícola existent a l'interior de l'improvisat garatge.

Els sindicats agrícoles es troben francament preocupats per la forma i manera d'actuar d'aquestes bandes de delinqüents i no es descarta realitzar actuacions decidides davant l'autoritat competent. Per la seua banda, els ajuntaments de la zona es troben lligats de peus i mans perquè, a hores d'ara, no es té constància de cap denúncia realitzada i, per tant, els alcaldes no poden demanar atenció en aquest sentit a les forces de seguretat que atenen els termes municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.