Un incendi obliga a evacuar de manera preventiva tres masies a Vilallonga del Camp

Els Bombers de la Generalitat van rebre ahir, a dos quarts de cinc de la tarda, l'avís de l'origen d'un incendi a l'altura del punt quilomètric 3 de la carretera TP-722, al terme municipal de Villalonga del Camp (Tarragonès). El punt d'inici del foc va ser en una zona molt propera al camp de futbol, i posteriorment les flames van avançar en direcció al barranc. Com a conseqüència de l'incendi, es van haver de desallotjar de manera preventiva tres masies. En les tasques d'extinció hi van treballar cinc mitjans terrestres i dos d'aeris. Segons va explicar l'alcalde, Xavier Armengol, «la ràpida actuació dels bombers» va fer que es pogués delimitar el perímetre del foc de manera molt ràpida, propiciant així que les flames acabessin encerclades en una finca rústica d'aproximadament 3 hectàrees d'extensió. Amb tot, a les sis de la tarda l'incendi es va donar per estabilitzat, i a aquella hora ja només quedaven alguns efectius remullant la zona. Per tant, els veïns que van ser evacuats també van poder van poder tornar a casa seva poca estona més tard.

Foc a Aiguamúrcia

El foc a Vilallonga del Camp, però, no va ser l'únic que hi va haver ahir al Camp de Tarragona, ja que a dos quarts de cinc de la matinada se'n va iniciar un altre als afores d'Aiguamúrcia (Alt Camp) –concretament, entre els paratges de la Manlleva i la Masó, on les flames van anar pujant per una carena–. En aquest cas, l'incendi va cremar unes 5,6 hectàrees de pi blanc, matoll, argelaga i coscoll. Pels volts de les deu del matí, els efectius van donar el foc per controlat, si bé els treballs per combatre de manera definitiva les flames i rematar els diferents punts calents es van allargar la resta del dia. Pel que fa al desplegament dels bombers, cal destacar que en les tasques d'extinció hi van participar fins a catorze dotacions terrestres, un helicòpter de comandament, així com dos més de bombarders.

5,5 hectàrees a Constantí

D'altra banda, ahir al punt de les dues del migdia, el cos de bombers també va rebre l'alerta de l'inici d'un foc a Constantí (Tarragonès). Fins a l'escenari dels fets s'hi van desplaçar un total de quatre mitjans terrestres i un d'aeri. En aquest indret, les flames van afectar 5,5 hectàrees de matolls i de vegetació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.