Successos

Set anys buscant el rastre del motorista assassí de l'N-II

Les autoritats franceses han enviat les dades que faltaven sobre el titular d'una targeta de crèdit usada per pagar l'autopista la nit que van matar Lluís Heredia prop del trencant de Mallorquines

El jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners ha rebut les dades facilitades per les autoritats judicials franceses sobre el titular d'una de les targetes de crèdit que es van fer servir per pagar l'autopista a la Jonquera el 17 de juny del 2007 a la nit quan un motorista que circulava en sentit nord va assassinar a ganivetades a peu de l'N-II el veí de Vidreres Lluís Heredia. És el darrer intent de trobar algun rastre del motorista assassí que es va esfumar després del crim. La informació que arriba de França aporta que el titular de la targeta és un home de 37 anys, nascut a Perpinyà i resident a Sant Cebrià de Rosselló. I la targeta investigada va ser anul·lada el 2009 després que algú n'hagués fet un ús fraudulent. Tot i que d'entrada no s'entreveu cap possible relació amb el motorista assassí, el representant de la família de la víctima, Carles Monguilod, ha tramès un escrit al jutjat en què demana que s'informi els Mossos de les dades per si ells hi veuen possibilitats d'estirar aquest fil o si creuen que encara es poden fer més gestions per seguir el rastre del misteriós homicida.

Les dades aportades ara al jutjat són complementàries de les que ja havien remès les autoritats franceses sobre el gruix de les targetes de crèdit utilitzades la nit del crim als peatges de l'AP-7 situats més al nord de Sils. Es va tornar a demanar informació sobre aquesta targeta perquè en la comissió rogatòria inicial s'havia detectat un error en la numeració aportada. El rastreig de totes les targetes no va servir per detectar cap sospitós de ser el motorista assassí perquè tots els usuaris havien passat en cotxe i tampoc se'n va detectar cap que tingués una motocicleta amb els números 757 a la matrícula (la principal pista que es té de l'homicida). Només es va descobrir que un dels usuaris de l'autopista que havien pagat amb targeta tenia carnet de moto. Però no li constava que en tingués cap. De totes maneres, Monguilod havia demanat que a tots els titulars de les targetes investigades se'ls interrogués per preguntar-los pel motiu de la seva estada a Catalunya la nit del crim i per saber si havien pogut estar en contacte amb algú que tingués una moto com la de l'assassí. Interrogatoris que ara per ara no s'han realitzat.

Abans de fer tota la investigació a partir de les targetes de crèdit, s'havia demanat a les autoritats franceses que aportessin una relació de totes les motocicletes que tinguessin a la matrícula les xifres 757, però la resposta va ser que els seus arxius informàtics no permetien extreure el llistat si no disposaven de més dades com ara el departament. Els tres números els va aportar un testimoni veí de Pineda de Mar que la nit del crim viatjava de copilot en un cotxe i va estar a punt de trucar a la policia perquè un motorista que feia temeritats se'ls havia arrambat. Aquest testimoni va veure després el motorista temerari i un Audi (el de la víctima) aturats arran de carretera on es va produir l'apunyalament. El noi que acompanyava Heredia no va poder aportar gaires dades del motorista, ja que, segons va explicar, no es va treure el casc en cap moment.

La carta, el ganivet, les càmeres

Set anys d'investigació no han pogut aportar dades per identificar el misteriós motorista que hauria apunyalat Heredia aparentment sense cap mòbil, després de tenir un estira-i-arronsa a la carretera i fer-lo aturar al voral. A banda de la picabaralla de trànsit, els familiars d'Heredia van enviar una carta al jutjat per demanar que s'investigués si darrere del crim hi podia haver un excompany de la xicota de la víctima. I els Mossos van investigar un ganivet que la Guàrdia Civil va comissar en un control rutinari a la Jonquera al conductor d'un cotxe que en una altra ocasió, un diumenge a la nit (com era el dia del crim) circulava en sentit nord amb una motocicleta. Però les dades no s'avenien amb les de la moto del sospitós i el ganivet tampoc amb l'arma del crim. Les esperances que una moto que les càmeres de la gasolinera Repsol de Caldes havien enregistrat fos la de l'assassí també es van esvair quan, per un error, les imatges es van esborrar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia