Successos

La demanda del pretès fill de Joan Carles I avança

El Tribunal Suprem ha nomenat el magistrat ponent al qual correspon avaluar-la després que el fiscal ha emès un informe que considera que la sala primera és competent per al cas

Albert Solà Jiménez, el veí de la Bisbal que es considera fill biològic del rei Joan Carles I, ha aconseguit fer un pas endavant en la carrera judicial per reclamar la paternitat de l'anterior monarca. La sala primera d'afers civils del Tribunal Suprem ha designat el magistrat Francisco Marín Castán com a ponent del cas. El Suprem ha adoptat la resolució d'assignar magistrat ponent un cop ha rebut l'informe del ministeri fiscal que considera que la sala primera (civil) del TS és la competent per conèixer la demanda que va presentar Albert Solà, segons la modificació de la llei orgànica 4/2014 de l'11 de juliol, en vigor des de l'endemà, que estableix que els tribunals que estiguin intruint causes que afectin el rei, la reina o el rei abdicat, les hauran de transmetre al Tribunal Suprem.

La demanda d'Albert Solà s'estava tramitant a la secció 24 de l'Audiència de Madrid, que havia d'estudiar el recurs contra la no-acceptació de la demanda per part del jutjat de primera instància número 34 que havia esgrimit el mateix argument que va utilitzar fa dos anys el jutjat número 19 per desestimar la primera demanda que havia presentat Albert Solà: la inviolabilitat del rei davant dels tribunals que li atorgava la Constitució. Però l'abdicació de Joan Carles I va fer canviar la seva situació davant la llei. El rei abdicat va passar de ser inviolable i irresponsable a ser aforat, cosa que suposa que tots els casos que l'afectin els ha de tractar el tribunal suprem.

Albert Solà, que per edat seria el primogènit de Joan Carles I si es demostrés que és fill seu, fa anys que batalla perquè se'l reconegui com a fill de Joan Carles Alfons Víctor Maria de Borbó i Borbó de les dues Sicílies.

LA DATA

03.11.14
El Tribunal
Suprem va designar magistrat ponent per a la demanda d'Albert Solà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia