Successos

Identificats els lladres de licors que han saquejat almenys 10 naus gironines

Els Mossos segueixen la pista d'una banda, establerta a Badalona, formada per romanesos i espanyols, com a sospitosos dels robatoris

Els Mossos d'Esquadra tenen identificats i estan sobre la pista d'un grup d'homes sospitosos de formar part de la banda que s'ha especialitzat a saquejar empreses de licors arreu de Catalunya i que, només a les comarques gironines, ha assaltat una desena d'empreses, alguna dos cops i tot. Els Mossos consideren que els responsables d'aquests robatoris que busquen un botí tan específic (els licors més cars) són un grup d'una dotzena d'homes, la majoria romanesos, però alguns de l'Estat, que estarien establerts a Badalona i voltants, des d'on periòdicament surten a fer rutes cap als seus objectius: les naus de les empreses de licors. El seu camp d'actuació és ampli i es mouen per diferents comarques de Catalunya. Els Mossos han comptabilitzat que, només a les comarques de Girona, han perpetrat almenys deu assalts en els darrers mesos.Han saquejat empreses a Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Salt, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Riudellots de la Selva, Sant Joan les Fonts i Sant Joan de les Abadesses.

Es dóna la circumstància que a l'empresa Begudes Murillo, de Sant Joan de les Abadesses, ha patit l'assalt dels lladres de begudes en dues ocasions. El primer assalt va ser el 30 de setembre i els lladres es van endur un botí en licors que superava els 31.000 i el van carregar en una furgoneta de la mateixa empresa. Van repetir l'operació el 5 de novembre i aquell dia es van endur un botí valorat en uns 10.000 euros. Els lladres solen ser molt selectius i s'emporten els licors de gamma alta, més adients per a locals de nit.

LA XIFRA

10
empreses
com a mínim han saquejat els lladres especialistes a robar licors.

LA XIFRA

10
homes
o més formen la banda que s'ha especialitzat a robar licors.

Carreguen el botí en vehicles dels empreses

El modus operandi d'aquests lladres consisteix a robar els licors que els interessen i carregar-los en camions o furgonetes de les mateixes empreses assaltades que, després, abandonen en descampats o polígons on traspassen el material a un altre vehicle. En algun cas, el vehicle de l'empresa no ha aparegut. Com ara la furgoneta que es van endur el 30 de setembre de l'empresa de Sant Joan de les Abadesses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia