Successos

Dos detinguts després d'una persecució de més de 100 km

Els Mossos d'Esquadra van arrestar dissabte dos ocupants d'un vehicle que transportaven eines que s'utilitzen normalment per cometre robatoris. La seva detenció es va practicar després d'una persecució de més d'un centenar de quilòmetres, ja que va començar a l'Alt Empordà i va acabar al Maresme.

L'actuació policial es va iniciar a tres quarts de tres de la matinada. Uns agents de seguretat ciutadana de Figueres que realitzaven un patrullatge per l'AP-7 amb un cotxe de paisà van observar un Audi que els va aixecar sospites, ja que els va fer la impressió que portava bastant de pes. El van interceptar a l'altura del quilòmetre 32, a Borrassà. Els efectius van comunicar a la central la matrícula de l'automòbil, que circulava en sentit Barcelona. A través de la consulta, els van confirmar que havia estat usat per perpetrar robatoris. En algun dels casos, els implicats havien fet un tall a la lona dels camions per sostreure la càrrega.

Mentre els investigadors duien a terme aquestes gestions, van avançar l'Audi. Els dos homes que hi havia al seu interior van detectar que el turisme era policial. Els agents van intentar aturar-los, però el conductor va accelerar. Els mossos els van començar a perseguir i van donar la veu d'alerta a altres dotacions. En la fugida, els acusats van circular a gran velocitat, van ignorar senyals, van fer avançaments en trams de doble línia contínua i van col·lidir contra una patrulla. Finalment, es van parar al punt quilomètric 646 de l'N-II, a Mataró. Van sortir corrents, si bé van ser atrapats quan faltaven pocs minuts per tres quarts de quatre de la matinada. Dins del cotxe, els van comissar guants negres, tenalles, tornavisos i cinta americana.

Un dels detinguts és un veí de Mataró, de 48 anys i de nacionalitat espanyola, i el seu presumpte còmplice té 46 anys, resideix a Badalona i també és de nacionalitat espanyola, tot i que va néixer a Suïssa. Aquest darrer, que és qui anava de copilot, va quedar imputat per atemptat a l'autoritat, resistència i desobediència. I, pel que fa al xòfer, a més d'aquests delictes, se l'acusa de conducció temerària, d'originar un greu risc per a la circulació i de danys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia