Successos

Un policia de Portbou roba un quilo de marihuana comissada

L'agent va ser detingut i va estar uns dies empresonat fins que va pagar fiança

Un agent de la Policía Nacional de Portbou va ser detingut pels seus companys el 20 de desembre acusat d'haver robat un paquet d'un quilo i escaig de marihuana que era en dipòsit a la comissaria perquè havia estat comissada. El sospitós va confessar que havia agafat la marihuana, va ser traslladat a disposició judicial i el jutge va decretar presó amb fiança de 5.000 euros. El policia va entrar a la presó però va aconseguir sortir en llibertat quan va haver reunit els diners i va haver pagat la fiança. La direcció general de la policia li ha obert un expedient i l'ha suspès preventivament de sou i feina.

La història va començar el dia 12 de desembre quan una patrulla de la Policía Nacional de Portbou, en la qual no hi havia l'agent detingut, feia un dels controls habituals al tren convencional.

Els policies van advertir que se sentia ferum de marihuana i ensumant van determinar que provenia d'una maleta de color vermell que era al tren. Cap dels passatgers es va fer càrrec de la maleta i tot fa pressuposar que l'amo la va abandonar i va baixar o es va amagar en veure que hi havia un control de la policia.

Un cop els policies la van haver obert van comprovar que hi havia cinc embolcalls de marihuana, amb un pes total de més de cinc quilos. La policia va comissar la maleta, va instruir les diligències corresponents a la troballa i la va entregar al jutjat, que va determinar que la droga es quedés dipositada a la comissaria fins al moment que es donés l'ordre de destrucció. La maleta amb la droga va ser dipositada a l'armer de la comissaria, on diàriament els responsables dels diferents torns anaven a comprovar que tot estigués al seu lloc. El dia 20, el responsable del torn va advertir que faltava part de la droga de la maleta i aviat va dirigir les sospites cap a l'agent que es va comprovar que havia passat per l'armer anteriorment. Quan es va cridar el sospitós, va admetre que ell havia agafat la droga i va al·legar que passava problemes econòmics. La droga va ser recuperada i el policia va ser reclòs als calabossos de la mateixa comissaria fins que se'l va posar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres imputat per dos delictes: malversació de fons i delicte contra la salut pública.

Després d'escoltar el seu relat el jutge va decretar presó amb fiança de 5.000 euros. El policia va entrar a la presó però en aquests moments ja està en llibertat. Feia uns tres anys que estava destinat a la comissaria de Portbou però durant tot aquest temps ha passat temporades fora, destinat en comissió de serveis fora de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia