Successos

Fuig de la policia i s'atrinxera dins d'un pis de la Jonquera

Un conductor va esquivar un control d'uns agents de duanes a l'AP-7, al Voló

La gendarmeria, els Mossos i la Policía Nacional van participar en la persecució

Portava una pistola i droga

Un ampli desplegament policial va tenir lloc ahir a la Jonquera, on va ser detingut un conductor que havia esquivat un control que estaven duent a terme uns agents de duanes, a l'autopista AP-7. L'acusat, Vitor de Almeida, té 40 anys i és de nacionalitat portuguesa, si bé disposa del permís de residència francès. En escorcollar-lo, els efectius van descobrir que duia una pistola al damunt i també li van comissar una petita dosi d'estupefaents, que eren per al seu consum propi. A causa del fet que anava armat i de l'episodi que va protagonitzar, els Mossos d'Esquadra l'acusen, en total, de tres delictes. Un és contra la seguretat del trànsit, un altre per tinença il·lícita d'armes i un tercer per violació de domicili, ja que després de sortir del cotxe va irrompre en un edifici, on va intentar amagar-se dins d'un habitatge.

L'actuació policial va començar a tres quarts de nou del matí. L'home, que anava al volant d'un Peugeot Cabrio 206, circulava en sentit sud per l'AP-7. A l'altura del Voló, es va trobar un control que estaven fent diversos agents francesos de duanes. L'acusat va eludir el dispositiu, passant molt ràpidament pel seu davant, i es va escapar a gran velocitat. Immediatament, els efectius de duanes i de la gendarmeria van començar la persecució. Quan el sospitós va travessar la frontera, des del Centre de Cooperació Policial i Duanera del Pertús es va donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra, que es van afegir a la persecució en calent, ajudats també per la Policía Nacional. En la fugida, l'home va abandonar l'AP-7, va circular al llarg d'un tram de l'N-II i va entrar a la Jonquera. Va travessar la població a tota velocitat i, en arribar a l'última rotonda del nucli, va fer mitja volta i va tornar a accedir al municipi.

Aleshores, va sortir del cotxe, va continuar la fugida a peu i es va dirigir al primer portal que va veure obert –en concret, va refugiar-se al número 44 de l'avinguda Pau Casals–. En entrar a l'edifici, va esbotzar la porta d'un dels immobles d'un cop de peu per amagar-s'hi. El propietari del domicili va avisar la policia que un desconegut s'havia atrinxerat al pis. Els Mossos van accedir al bloc i van detenir el fugitiu a les deu del matí. Malgrat que en un primer moment es creia que es podria haver escapat un segon home, es va confirmar que l'arrestat era l'únic ocupant del turisme. Tota l'actuació va aixecar força expectació entre els veïns, i també s'hi va acostar l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, per interessar-se pels fets.

A més de la pistola, portava una petita quantitat de marihuana. A l'Estat francès, aquest fet suposa un delicte contra la salut pública, però a l'Estat espanyol no es penalitza, ja que es considera per a consum propi. D'altra banda, dins l'automòbil els agents hi van trobar documentació francesa que no correspondria al conductor.

Amb la policia francesa

En només deu dies, els Mossos d'Esquadra i la gendarmeria s'han hagut de coordinar dos cops per intentar atrapar fugitius. El 19 de gener, van arribar a seguir un cotxe al llarg d'uns cent quilòmetres. Uns desconeguts van eludir dos controls al Voló, van continuar baixant per l'AP-7, van sortir a Hostalric i van arribar fins a Tordera. Allí, van abandonar el Golf de color negre on anaven perquè se'ls va punxar una roda. Tot i això, es van poder escapar, ja que van pujar a un altre vehicle que els esperava. El Golf era ocupat per dos homes d'aspecte àrab, que segueixen evadits.

LA XIFRA

40
anys
té Vitor de Almeida, el conductor arrestat ahir. És de nacionalitat portuguesa i resideix a l'Estat francès.

LA DATA

19.01.15
Dos ocupants
d'un cotxe es van escapar d'uns controls al Voló. Van ser perseguits fins a Tordera. Continuen evadits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia