Successos

Els interrogants del perfil virtual del noi detingut a Sant Feliu

La notícia que el jove H.E.M. havia estat detingut a Sant Feliu de Guíxols per haver difós, presumptament, propaganda gihadista ha desencadenat tota mena de reaccions al municipi. N'hi ha, evidentment, d'alarmistes, però també d'altres –de veïns, companys d'estudis i familiars– que demanen prudència en espera que declari avui davant el jutge de l'Audiencia Nacional Santiago Pedraz.

Diversos defensen que el noi és pacífic. I, de fet, en el seu perfil personal a la xarxa social Facebook no fa cap mena d'enaltiment del terrorisme gihadista. Fins i tot hi condemnava, l'agost passat, amb al·lusions a textos islàmics, les imatges de les decapitacions difoses per Estat Islàmic (EI). Tot i això, en els dies previs a la seva detenció havia penjat diversos comentaris sobre la mort: “No hi ha millor llar per al creient que el nínxol de la seva tomba, ja que aleshores descansarà de les preocupacions d'aquest món i es protegirà del càstig d'Al·là.” I un últim, el 22 de febrer, en què deia: “No retardis el penediment (taubah) perquè la mort arriba sense avisar.”

Aquests textos, sumats a una recent conversa virtual amb un altre usuari, a qui preguntava si ja havia decidit el destí de la seva hègira o viatge –l'interlocutor l'instava a parlar millor pel mòbil– podrien haver precipitat l'actuació de la policia. Cal afegir-hi, a més, la fotografia difosa a TV3 i la CNN amb el suport a la bandera d'EI i les declaracions que Televisió de Catalunya li ha atribuït. El perfil del jove està il·lustrat amb la imatge d'un home acusat de poligàmia a França, acompanyat d'una de les esposes amb nicab, i com a ocupació esmenta la “fissabilillah”, la “lluita per la causa d'Al·là”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia