La família de l'empresari empordanès assassinat a Xile creu que el cas es podria resoldre aviat

Els familiars de l'empresari empordanès Josep Rubau Solés, assassinat a Xile el mes d'agost, confien que el cas es resoldrà aviat. «La fiscalia està molt a sobre i tenen diversos indicis. Ens informen bastant sovint i sembla que la investigació avança pel bon camí», comenta Josep Rubau Solà, un dels fills de la víctima i portaveu de la família. Segons les hipòtesis policials, la víctima va morir en un robatori frustrat a casa seva, a la localitat xilena de Pichilemu. El crim es va produir entre els dies 13 i 14 d'agost. Josep Rubau, de 77 anys i que es dedicava als negocis immobiliaris, va arribar al seu domicili i va sorprendre uns lladres, que van atacar-lo amb molta violència amb un ganivet i amb un bat de beisbol. L'home va rebre tres ganivetades al tòrax i a l'esquena i també li van ventar dos cops al cap. La dona de fer feines de Rubau va trobar el cadàver el divendres 14 d'agost a primera hora del matí. La policia sospita que els assassins són un grup de lladres, alguns dels quals estaven dins de la casa en el moment de l'agressió i uns altres segurament s'esperaven fora. Rubau, que vivia a Xile des del 2003, va ser enterrat en aquell país. Els seus familiars es van desplaçar fins a Xile durant uns dies per assistir a la cerimònia i fer tots els tràmits necessaris i van volen agrair el suport d'amics i coneguts de la víctima a Xile, com ara l'íntim amic de Rubau, Hernán Pávez; l'home que els va ajudar amb els temes notarials, Juan Pablo Urzúa, o la dona de fer feines de la víctima. Aquest mes de setembre també s'ha fet una missa en memòria de Rubau a l'església de Gualta: «La detenció dels delinqüents és l'última pàgina que ens queda per tancar el tema de la mort del meu pare», afegeix Josep Rubau fill.

«Un paradís»

Josep Rubau Solés havia nascut a Fontclara, a Palau-sator, i va fer el servei militar a Mallorca. A partir d'aquí, van començar les aventures professionals que el van portar a recórrer fins a 28 països. A les comarques gironines, va treballar en diversos negocis, com ara a l'hotel Cap sa Sal de Begur, i també va muntar un supermercat a Palamós i va ser el director d'un càmping a Empuriabrava. El 2003 va arribar a Xile i es va establir a Pichilemu, «un paradís», segons el mateix Rubau. Poc abans de la seva mort, havia aconseguit el títol d'agent immobiliari. Rubau era aficionat a l'escriptura i l'any passat va publicar el llibre ¿Quién mató a Cristóbal Colón?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.