Successos

Una família amb dues nenes petites, atrapada pel foc a casa, a Figueres

L'home va patir cremades greus per rescatar la filla d'un any i és al Vall d'Hebron

S'investiga si un ventilador va ser la causa de l'incendi

Un foc que es va propagar amb molta rapidesa va sorprendre ahir al migdia una família (pare, mare, l'àvia i dues nenes de quatre i un any) en un habitatge situat a la quarta planta d'un edifici de Ponent de Figueres. El foc va començar a quarts d'una, segons van explicar familiars de les víctimes, mentre l'àvia era a la cuina fent el dinar. De sobte, es van trobar que el menjador estava en flames. Una de les hipòtesis que estudien els bombers és que el foc va començar per culpa d'un ventilador que acabaven d'endollar. En veure's envoltats de flames, l'àvia va agafar la néta gran, de quatre anys, i va aconseguir sortir pel seu propi peu per les escales. El pare, Víctor Vivas Càndido, que va patir cremades greus, va anar a buscar la nena petita i, juntament amb la mare, se'n van anar a la part posterior de l'habitatge, on hi ha una terrassa que dóna a l'exterior, des d'on van demanar auxili. Quan van arribar els bombers es van trobar amb el problema que a través de l'escala no podien arribar de cap manera fins a la part del darrere on hi havia les tres persones refugiades, que tampoc podien entrar a la casa, que estava totalment en flames i amb molt de fum. En vista de la situació, els bombers van optar primer per sufocar el foc i després els van anar a rescatar i els van evacuar amb caputxes de salvament per traspassar la gran fumarada. Víctor Vivas, que patia cremades al 18% del cos, a braços i espatlla sobretot, que es va fer en el moment d'anar a treure la filla petita de l'abast de les flames, va ser traslladat en un helicòpter del SEM al Vall d'Hebron. La resta de la família, que patien intoxicació lleu per inhalació de fum, van ser traslladades en ambulància fins a l'hospital de Figueres.

Bombers, Mossos i urbans van evacuar una vintena de veïns que habiten als altres habitatges del mateix bloc. Tots ells, però, van poder tornar a casa seva ahir mateix un cop els perits van determinar que no hi havia perill als altres habitatges.

LA XIFRA

18%
del cos sobretot braços i espatlla, tenia cremat l'home, el ferit més greu en l'incendi de Figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia