Successos

Quinze anys de presó per al mestre de Sils que va abusar de sis alumnes

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Jordi Alonso Callejo, que va fer els tocaments a les menors, d'entre cinc i vuit anys d'edat, del 2011 al 2013

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Jordi Alonso Callejo, un veí de Sils de 44 anys, per haver abusat sexualment de sis alumnes d'entre cinc i vuit anys en una escola del Montseny, des del 2011 fins al febrer del 2013. L'alt tribunal el sentencia a una pena de 30 anys de presó –cinc per cada menor que va abusar–, però amb un màxim de compliment de 15 anys entre reixes. Així mateix, haurà de pagar 10.000 euros a cada una de les menors en concepte de responsabilitat civil. Es condemna alhora la Generalitat de Catalunya com a responsable civil subsidiari.

En la seva sentència, l'Audiència de Barcelona sosté que ha quedat demostrat que Jordi Alonso Callejo, amb ànim de satisfer els seus desitjos libidinosos i aprofitant les tasques com a professor que realitzava en una escola rural del Montseny, va fer els tocaments a les menors. I ho va fer reiteradament amb les mateixes alumnes durant dos cursos seguits. Amb totes seguia el mateix modus operandi, les feia entrar en una aula amb l'excusa de fer activitats escolars i ho aprofitava per abusar sexualment d'elles. Aquests episodis van causar a les víctimes dificultats en l'aprenentatge i altres trastorns.

En el judici, que va tenir lloc el 17 de juny, l'acusat va admetre que feien una rotllana per llegir i que les nenes afectades s'asseien a la seva falda, “com altres menors i de forma voluntària”, però va negar que els hagués fet tocaments.

La sentència no és ferma i s'hi pot recórrer. Fins llavors, el jutge ja ha dictat mesures cautelars, com la prohibició d'acostar-se als menors i de sortir del país.

LES XIFRES

10.000
euros
haurà de pagar a cada una de les menors, que han patit trastorns per aquests episodis d'abusos.
30
anys
de presó és la pena a la qual ha estat condemnat l'acusat, però n'haurà de complir tan sols la meitat.

Investiguen un altre cas a Santa Coloma

Es dóna la circumstància que una menor del grup de teatre de Santa Coloma de Farners, on continuava treballant Alonso, l'ha denunciat fa unes setmanes als Mossos d'Esquadra per fets similars, segons fonts de la investigació. L'acusat està suspès de sou i feina pel Departament d'Ensenyament, però s'ofereix a donar classes particulars de primària a través d'internet, en anuncis on surt la seva fotografia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia