Successos

Blanes recupera l'oficina d'atenció de la policia local a la zona turística

Des de feia dos anys, per manca de partida pressupostària, s'havia deixat d'oferir el servei

Es troba als Pins, en unes dependències en forma de mòdul

L'Ajuntament de Blanes va tornar a posar en marxa des d'ahir l'oficina integral d'informació ciutadana situada a la zona turística dels Pins, en unes dependències municipals en forma de mòdul. Des de feia dos anys, per manca de partida pressupostària, s'havia hagut de deixar de donar el servei d'atenció que oferia la policia local de Blanes d'aquesta unitat. L'oficina està ubicada a la plaça dels Càmpings, al bell mig del cor de la zona turística del municipi i on hi ha la major concentració de visitants durant l'estiu, ja que hi conflueixen gran part dels establiments d'allotjament. El que no es va deixar d'oferir va ser el servei de l'Oficina d'Informació Turística en aquestes dependències, vista la seva important tasca de suport informatiu i divulgatiu.

Per la seva banda, des de la policia local de Blanes durant aquests dos darrers anys s'ha estat substituint el servei presencial a l'oficina d'informació amb un agent que patrullava de manera més intensiva la zona turística.

Ara, vilatans i visitants tindran de nou a la seva disposició el doble servei de dilluns a diumenge des de les deu del matí fins a les dues del migdia, i de les cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre durant els mesos de juliol i agost, i fins a la primera quinzena de setembre.

Les dependències que unifiquen en una mateixa estructura l'Oficina d'Informació Turística i el Punt d'Informació Ciutadana de la policia local es van posar en marxa per primera vegada l'estiu de l'any 2004. Tot i que els dos serveis estiguin ubicats en espais separats, en formar part d'una mateixa infraestructura instal·lada en un mòdul permet optimitzar millor les prestacions que s'hi ofereixen.

Fa vint anys

Si bé les oficines d'informació turística fa dècades que funcionen a Blanes, en canvi el Punt d'Atenció Ciutadana, a càrrec de la policia local, té una història més recent, fa poc més de 20 anys. Inicialment, l'any 1994 es va posar en marxa la primera oficina mòbil de la policia local de Blanes en un altre indret de la zona turística. Llavors el punt d'atenció ciutadana de la policia local es va instal·lar arran de mar, més concretament al passeig de s'Abanell. Les dependències es van allotjar en una caravana modificada i equipada per poder donar servei en les millors condicions possibles, i també es donava atenció durant tota la jornada.

LA DATA

1994
És l'any
en què es va posar en funcionament la primera oficina mòbil de la policia local de Blanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia