Successos

Més de dues-centes denúncies en controls nocturns a Blanes

La policia local i els Mossos han fet onze dispositius conjunts des de l'estiu passat

Mantindran el reforç d'efectius a la zona d'oci nocturn, on aquest any s'ha detectat una davallada dels actes incívics

De la mateixa manera que ho ha fet Lloret de Mar, la seva veïna Blanes mantindrà el reforç d'efectius a la zona d'oci nocturn. Els mesos de juliol i agost l'àrea policial dels Mossos d'Esquadra de la Selva litoral, amb seu a Blanes, disposa d'un reforç afegit de 19 agents. A aquests efectius, cal sumar-hi el suport d'agents de la zona metropolitana nord, de l'Arro (Àrees Regionals de Recursos Operatius), d'equips d'ordre públic de la Brimo (brigada mòbil) i d'un grup de paisà dedicat a detectar els furts, preferentment a la zona d'oci nocturn. Aquests efectius reforcen la presència més intensa que hi ha hagut de diferents unitats dels Mossos d'Esquadra externes a l'ABP de Blanes durant els darrers mesos, especialment pels dispositius Via. Per la seva banda, la policia local de Blanes ha reforçat durant aquests darrers mesos –des de mitjan abril– el nombre de patrulles operatives al carrer les nits dels dissabte.

Des de l'estiu de l'any passat, s'han dut a terme onze dispositius Via, orientats a fer controls a l'estació de tren de Blanes, especialment en els darrers viatges de dissabte a la nit per la gent que arriba, així com en els primers trens del diumenge al matí pels qui se'n tornen.

A banda d'aquests dispositius, també s'han fet nombroses operacions policials, algunes els mateixos dies dels Via. Es tracta del que s'anomena dispositiu Sorra a la zona d'oci, així com d'altres de presència policial d'equips d'ordre públic a la zona.

En aquests onze dispositius Via s'han aixecat 173 actes administratives per infracció de la llei de seguretat ciutadana i 50 actes per incompliment de normatives municipals, principalment l'ordenança de civisme i convivència ciutadana. Igualment, com a resultat dels dispositius Via, durant l'últim any s'han detingut quatre persones per receptació, és a dir, perquè tenien objectes sostrets, telèfons mòbils majoritàriament. D'altra banda, hi ha hagut tretze persones imputades judicialment per possessió d'objectes que constaven com a sostrets, un imputat per agressió i un detingut per haver agredit un vigilant de seguretat de RENFE. Per la seva banda, durant els sis primers mesos de l'any la policia local de Blanes ha aixecat 196 actes per infraccions contra l'ordenança de civisme i convivència ciutadana, majoritàriament ocorregudes a la zona d'oci dels Pins i la Plantera.

Consum d'alcohol

D'aquest total, 106 s'han aixecat pel consum de begudes alcohòliques a la via pública i 54 per pertorbació del descans dels veïns. La resta corresponen al llançament d'objectes a la via pública, la micció al carrer i la venda ambulant sense autorització, entre altres infraccions.

LA XIFRA

5
detinguts
i 14 imputats en els onze dispositius policials nocturns fets des de l'estiu passat.

Campanya fins a la tardor

La junta de seguretat local ha fet la reunió de treball d'aquest mes de juliol i ha constatat que s'ha reduït el nombre de casos de comportaments incívics, que se centren majoritàriament a la zona d'oci nocturn dels Pins i el barri de la Plantera. Durant la reunió de treball es va avançar que, de cara a la tardor, es prepararà una actuació conjunta per part de l'Ajuntament i la Generalitat per millorar la seguretat en el municipi en general. També s'incidirà més en concret en la resolució del problema dels actes incívics i contra la convivència ciutadana. Els comandaments policials coincideixen a afirmar que, un cop hagi passat l'estiu, no s'hi val a abaixar la guàrdia. A més, assenyalen que el descens en el nombre d'actes incívics registrats es deu en bona part als periòdics controls i a la presència policial, així com a la major restricció pel que fa al límit d'edat permès als locals, que s'ha augmentat dels 16 anys als 18 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia