Successos

A la presó per haver cultivat 1.050 plantes de marihuana

La plantació estava en diferents estances d'un pis de Sant Jaume de Llierca

La instal·lació dels tres detinguts estava connectada de manera il·legal a la llum i havien defraudat 2.279 euros anuals

Dos nois i una noia, tots tres de 22 anys, amb antecedents i veïns de Sant Jaume de Llierca, han ingressat a la presó per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. Els policies van aconseguir enxampar els propietaris de la població després d'obrir una investigació ara fa un temps. Els agents van començar a indagar després de rebre diverses informacions que apuntaven que en un domicili de Sant Jaume de Llierca s'hi podria estar cultivant marihuana.

Efectius de la comissaria d'Olot van traslladar-se fins al lloc dels fets i van constatar que, des de fora de l'immoble, es podia sentir una forta olor de marihuana i s'escoltava perfectament el soroll dels ventiladors. Després de fer les comprovacions pertinents, els agents van descobrir que el pis constava com a desocupat i que feia molt temps que estava donat de baixa de la companyia elèctrica, un fet que contrastava amb els sorolls que sentien els agents i els llums que podien veure encesos a l'interior de l'habitatge.

Per tot això, els agents es van posar en contacte amb l'entitat bancària propietària del pis per poder-hi accedir i comprovar què hi havia dins. Finalment, el passat 9 de juliol, els mossos van entrar-hi i van localitzar una plantació de 1.050 plantes de marihuana que es trobaven en diferents estances del pis. També van trobar diversos sistemes de ventilació, fertilitzants, llum i adobs per fer créixer les plantes en òptimes condicions. Durant el registre, els policies també van comprovar que tota la instal·lació que havien muntat estava connectada de manera il·legal a la llum. Segons les estimacions de la companyia elèctrica, els detinguts podrien haver defraudat uns 2.279 euros anuals.

Amb antecedents

Un cop van decomissar totes les plantes, els agents es van centrar a aconseguir identificar els responsables de la plantació. La investigació va acabar el passat 20 de juliol amb la detenció de dos nois i una noia, veïns de Sant Jaume de Llierca, tots tres de 22 anys d'edat i de nacionalitats marroquina i espanyola, per aquests fets.

Els detinguts, als quals els consten antecedents policials, van passar un dia més tard, el 21 de juliol, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, que va decretar el seu ingrés a la presó.

LA DATA

09.07.15
És el dia
que els mossos van entrar al domicili i van localitzar el miler de plantes de marihuana

LA XIFRA

2.279
euros
és la quantitat que haurien defraudat a la companyia elèctrica per haver-se connectat il·legalment a la xarxa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia