Successos

Surt de la presó l'amo del macroprostíbul

José Moreno va ser detingut en el marc de l'operació Pompeia sobre delictes fiscal als locals Paradise i Eclipse

José Moreno Gómez, l'amo del macroprostíbul Paradise de la Jonquera i de l'Eclipse de Mont-ras, ja ha sortit de la presó. El titular del jutjat d'instrucció número 4 de l'Audiencia Nacional va ordenar divendres passat la seva posada en llibertat després d'enllestir la investigació i que s'aixequés el sumari en el marc de l'operació Pompeia sobre delictes fiscal. L'alt tribunal atén així la petició del lletrat Carles Herrera, de Frigola Bufet d'Advocats, de Sant Feliu de Guíxols, que demanava que sortís en llibertat basant-se en l'arrelament social i econòmic. El jutge, Fernando Andreu, tot i que resol que no hi ha risc de fugida, prohibeix a Moreno sortir del país. Així mateix, l'amo dels dos prostíbuls gironins no ha hagut de pagar cap fiança a canvi de la llibertat. En canvi, com a mesura cautelar, haurà de comparèixer cada quinze dies als jutjats.

Delicte fiscal

El lletrat Carles Herrera assegurava ahir a aquest diari que continuen defensant la innocència de Moreno, i “confia” que quedarà plenament acreditat que l'empresari no ha comès cap delicte fiscal. Una prova d'això, diu, és que Moreno ha pogut sortir de la presó de Soto del Real, on estava reclòs preventivament des de l'1 de juliol passat.

L'empresari va ser detingut el 28 de juny en el marc de l'operació Pompeia, en la qual la Policía Nacional va escorcollar prostíbuls i empreses del País Valencià, Múrcia, Madrid, Navarra i el País Basc, així com els dos clubs regentats per Moreno. El dispositiu, coordinat pel jutge Fernando Andreu, té com a principal objectiu lluitar contra el blanqueig de capitals en negocis vinculats al món de la prostitució. Es calcula que els establiments investigats haurien comès un frau fiscal que podria superar els 150 milions d'euros. A Moreno, concretament, Andreu li atribueix la presumpta autoria dels delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i frau fiscal contra la hisenda pública. A altres dels arrestats, el jutge també els acusa de delictes relatius a la prostitució, però no va ser així en el cas de l'amo del Paradise i l'Eclipse.

Arreu de l'Estat, es van detenir 61 persones. Els arrestats formen part, sobretot, de l'entramat financer dels negocis. Només van entrar provisionalment a la presó sis, que serien els amos o els màxims dirigents dels locals. El jutge, a l'hora de justificar l'empresonament, es va basar bàsicament en el fet d'evitar que es destruïssin proves.

Pel que fa als assessors i als comptables, van quedar en llibertat amb càrrecs i se'ls van imposar mesures cautelars, com ara la retirada del passaport per impedir que surtin de l'Estat espanyol, i l'obligació de comparèixer setmanalment als jutjats.

A banda, a part de Moreno, entre el Paradise i l'Eclipse van ser arrestats sis treballadors, que a la comissaria es van acollir al dret a guardar silenci. Van quedar en llibertat i seran citats a declarar a l'Audiencia Nacional.

LA XIFRA

500.000
euros
en efectiu va trobar la Policía Nacional entre el macroprostíbul Paradise, el club Eclipse i la casa de Moreno.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia