Successos

Arxivat provisionalment el cas de corrupció d'Alcanar

La jutgessa que instrueix la causa ha al·legat falta d'indicis en l'acusació vers l'alcalde i el regidor d'Urbanisme

Si el fiscal presenta recurs dilluns, s'hauran de reobrir les investigacions

Amb satisfacció però sense deixar de banda una certa cautela. Així és com ha rebut la corporació d'Alcanar la decisió del jutjat d'instrucció número 4 d'Amposta d'arxivar, tot i que de manera provisional, el cas Carraus de presumpta corrupció urbanística. La decisió es va donar a conèixer ahir i el tancament del cas podria ser ferm a partir de dilluns si el fiscal no presenta recurs.

Aquesta és la possibilitat en què confia el principal implicat, l'alcalde Alfons Montserrat, que en declaracions a aquest mitjà va explicar: “Esperem que la decisió de la jutgessa permeta tancar el cas definitivament.” El primer edil no va voler fer més declaracions perquè s'espera a conèixer la decisió del fiscal, després de la qual atendrà els mitjans en una roda de premsa.

Per ara, la magistrada no veu indicis de delicte, fet que ha motivat el tancament provisional de la causa. La investigació oberta fa ara gairebé dos anys pretenia aclarir si entre el 2008 i el 2013 la corporació va promoure i adjudicar de manera irregular entre quinze i vint projectes urbanístics. A més de l'alcalde, el tribunal també va imputar el regidor d'Urbanisme, Manel Martí, i disset persones més, entre polítics, funcionaris municipals i constructors. En aquest sentit, Montserrat va explicar ahir que no ha tingut més contactes amb la resta de presumptes implicats.

El cas va començar arran de la denúncia d'un particular. En els prop de dos anys que ha durat la fase d'instrucció, els episodis més polèmics es van registrar el novembre del 2013, quan la Guàrdia Civil va irrompre a l'ajuntament per escorcollar-lo, i l'octubre de l'any passat, quan Montserrat i Martí van ser detinguts.

LA XIFRA

15
El jutjat investigava
entre 15 i 20 projectes urbanístics presumptament irregulars denunciats per un particular.

LA DATA

15.10.14
La Guàrdia Civil
va detenir l'alcalde, Alfons Montserrat, i el regidor Manel Martí el 15 d'octubre del 2014.

Acusats de fins a quatre delictes

L'acusació que pesava contra les dinou persones imputades en la denominada operació Carraus se centrava en presumptes delictes contra l'administració pública, entre els quals hi havia els de prevaricació, malversació, tràfic d'influències i alteració dels concursos públics.

En aquest sentit, i durant l'escorcoll efectuat per la Guàrdia Civil l'any 2013, els agents es van centrar a buscar proves d'una possible manipulació continuada, des de l'any 2008, de diversos concursos públics en l'àrea d'Urbanisme. Així, es va voler aclarir si s'havia alterat, a benefici de tres empresaris, la urbanització de diversos carrers, l'adequació d'edificis i la compra d'una finca a Mas d'en Serra.

Sembla que, per la compra d'aquesta parcel·la, l'Ajuntament va pagar 22.000 euros, una quantitat suposadament més elevada que el cost real. Respecte a altres obres, la denúncia va qüestionar el procediment pel qual s'havien dut a terme les obres de l'alberg. Durant l'escorcoll, els agents van estar sis hores a l'ajuntament, d'on van extreure divuit caixes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia