Successos

L'acusat del crim de Caldes al·lega que va patir un trastorn

L'advocat de l'expolicia Antonio Alcaraz demana tretze anys i mig de presó pels delictes d'homicidi i lesions

L'expolicia municipal de Girona Antonio Alcaraz va matar la cunyada i va apunyalar la seva dona a Caldes de Malavella perquè estava afectat per un trastorn mental. D'aquesta manera afrontarà el seu advocat, Francesc Xavier López Vegas, la seva defensa durant el judici que tindrà lloc pròximament a l'Audiència de Girona.

El crim va tenir lloc el 28 de maig del 2013, quan la dona i la cunyada sortien de la casa de Caldes amb el cotxe. Al vehicle també hi havia les filles de la víctima, de 6 i 10 anys, que anaven a escola. Mentre eren al garatge, la cunyada va tornar un moment dins perquè s'havia deixat una jaqueta i va demanar a la filla gran que accionés la porta amb el comandament. L'expolicia havia fet guàrdia davant la casa amb el seu cotxe, esperant que s'obrís la porta del garatge. Quan això va passar, va entrar al garatge a gran velocitat amb el vehicle i es va amorrar a l'altre automòbil. Llavors, va baixar i, esgrimint un ganivet, va anar cap a la cunyada, que acabava de tornar de dins la casa. Sense que la cunyada pogués reaccionar, va clavar-li una ganivetada a l'altura del coll. Després, es va girar cap a la seva dona i va clavar-li dues ganivetades al coll i al pit. Seguidament, va tornar a atacar la cunyada i la va apunyalar dos cops més al coll, el que la va fer caure morta al garatge. L'esposa d'Alcaraz va suplicar a l'expolicia que la portés a l'hospital i l'acusat hi va accedir.

Ara, segons l'informe provisional del lletrat de la defensa, aquests fets van ocórrer a conseqüència “d'un trastorn límit de la personalitat”. Aquest “trastorn psicòtic” es va iniciar tres dies abans del crim, que es va desencadenar i descontrolar en un context “d'arravatament per un estat passional”. Cal tenir en compte, segons la defensa, que, en el moment del crim, la relació entre el detingut i la seva esposa s'havia anat deteriorant i feia tres mesos que ella volia separar-se'n. El matrimoni feia 28 anys que estava junts, vivia a Vilablareix i tenia dos fills. Alcaraz, però, no acceptava la ruptura.

Atenuant de confessió

Per aquests fets, el lletrat Francesc Xavier López Vegas sol·licita una pena de deu anys de presó pel delictes d'homicidi i tres anys i sis mesos més per les lesions que va causar a la seva exparella. La defensa, a més, sosté que s'ha de tenir en compte l'atenuant de confessió, ja que ho va explicar al vigilant de seguretat de l'hospital on va portar la dona perquè li curessin les ferides. A més, segons l'escrit de la defensa, no va intentar fugir, sinó que es va quedar al centre sanitari i no va oferir resistència durant la detenció. D' altra banda, també demana que es tingui en compte un altre atenuant, el de reparació del dany, ja que l'acusat va entregar davant de notari tots els seus béns per atendre les indemnitzacions.

Ja fa setmanes que la fiscal Sandra Fagil va presentar el seus informes i va acusar Alcaraz d'un delicte d'assassinat. Sol·licita per a l'expolicia 20 anys per assassinat, 13 anys per intent d'assassinat amb agreujant de parentiu i 10 anys per dos delictes de lesions psíquiques. I, en matèria de responsabilitat civil, demana que satisfaci una indemnització de 280.000 euros.

LA DATA

28.05.13
Els fatídics fets van passar en una casa del carrer Montseny de la urbanització El Llac del Cigne
, a Caldes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia