Successos

La tempesta provoca pèrdues milionàries

El sindicat agrari Asaja calcula que la forta tempesta que va caure la matinada de dissabte a Lleida pot haver causat unes pèrdues de 60 milions d'euros en el sector. El fort vent i la pedra, a més dels intensos xàfecs que van caure durant tota la nit, han malmès una quantitat encara per determinar d'explotacions de fruita dolça i cereal al Segrià, l'Urgell i el Pla d'Urgell, les tres comarques més afectades pels ruixats. “Estem acabant d'avaluar-ho, però estem davant la tempesta més important de l'estiu”, va assegurar ahir el president del sindicat a Lleida, Pere Roqué, que va donar per fet que alguns camps de fruita dolça tindran pèrdues del 100%.

L'aigua, el vent i la forta calamarsa que van caure dissabte a la matinada van afectar una extensió d'unes 15.000 hectàrees de la demarcació i diversos municipis situats al llarg de seixanta quilòmetres de distància.

Bona prova de la virulència de la tempesta és la quantitat de trucades que el 112 va rebre entre divendres a la nit i dissabte. De les més de 300 que va rebre de tot Catalunya durant aquest període, un 41% –129– van tenir lloc des del Segrià, i d'aquestes, 98 es van fer des de Lleida, la ciutat més afectada per la tempestat. La majoria de requeriments estaven relacionats amb inundacions de baixos, retirada d'arbres i neteja de fang a les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia