Successos

Alerta del robatori que feien uns nois i els grava, a Girona

Un mosso que es trobava fora de servei va veure des de casa seva com uns menors entraven en un domicili, els va enregistrar amb el mòbil i va demanar reforços

Van ser detinguts tres joves

La reacció instantània que va tenir un mosso d'esquadra que es trobava fora de servei va permetre que demanés reforços policials de manera immediata per detenir in fraganti tres menors implicats en un robatori en un domicili de Girona i, per tal de tenir constància del fet delictiu i poder-los identificar, l'agent també els va enregistrar amb el telèfon mòbil. El succés es va originar el 26 de juliol, en un immoble situat a l'avinguda Sant Narcís. Segons va manifestar el seu inquilí en la denúncia pels fets que va presentar posteriorment a la comissaria, pels volts de tres quarts de deu del matí, estava parlant amb la seva dona al dormitori, quan de sobte la seva esposa va veure passar una espècie d'ombra pel passadís, i de cop es va sentir un soroll.

L'home va sortir a fora per comprovar què ocorria. Ho va fer per un altre accés que té l'habitatge per la banda del darrere, i que dóna al carrer Bisbe Sivilla. Aquí, hi ha un jardí, rodejat per una tanca d'uns dos metres d'altura i una porta de ferro, que es va trobar oberta. Es va dirigir a continuació al garatge de la casa, a la part del subterrani, on va sorprendre un dels nois, qui li va dir que estava buscant una pilota que li havia caigut. Va observar que el jove tenia entre 16 i 18 anys, mesurava 1,80 metres d'alçada, duia una samarreta blanca i uns pantalons curts, del tipus pirata.

Els propietaris es van adonar que l'excusa que els havia ofert no era convincent i que els havien sostret una tauleta digital de color gris que havien deixat carregant-se a la cuina. Veient les evidències, l'amo va agafar el jove pel braç per intentar retenir-lo i va demanar a la seva dona que truqués a la policia. En un moment de distracció, però, el menor va iniciar un forcejament i es va desfer del denunciant. Tot i que el propietari ho va intentar impedir, no va poder i l'adolescent es va escapolir, va saltar la tanca i va fugir en direcció al passeig d'Olot. El declarant va sortir corrents darrere d'ell, fins que el va perdre de vista. De tornada cap a casa, la seva sorpresa va ser veure com uns policies que anaven de paisà havien detingut un altre noi que també hauria participat en el robatori.

Els Mossos van aconseguir arrestar els tres presumptes còmplices gràcies a la veu d'alerta que els va donar un altre membre del cos. Aquest agent, des del seu habitatge, va observar com un dels menors ja estava dins del pati del domicili de les víctimes i va presenciar com donava algun objecte a un dels seus amics que estava a fora. L'efectiu va avisar ràpidament els seus companys, va treure el mòbil i va enregistrar part de l'acció delictiva que estaven cometent. A continuació, va baixar al carrer per participar en la recerca dels intrusos. Fins allí també s'hi va adreçar una patrulla de seguretat ciutadana de paisà i una d'uniformada. La de paisà va interceptar-ne dos i després, junt amb l'ajuda de l'agent que els va requerir, van atrapar el tercer. Els tres van quedar arrestats per un delicte de robatori amb força. L'amo de la casa d'on havien sostret l'aparell electrònic va aprofitar per traslladar el seu agraïment a la policia, en una actuació que no dubta a qualificar de “llampec”.

LA DATA

26.07.15
Al matí, els amos d'un habitatge de l'avinguda Sant Narcís van ser víctimes d'un robatori amb força.

LA XIFRA

2
patrulles
de seguretat ciutadana van acudir a la zona, després que un seu company del cos advertís dels fets.

LA FRASE

La policia va dur a terme una actuació que va ser llampec. Els vull agrair la seva difícil tasca
Denunciant
veí del barri de sant narcís de GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia