Successos

Rebenten un caixer a Lloret i roben 100.000 euros

Els lladres van accedir per la part del darrere de l'habitacle d'un dispositiu dispensador de diners fixat entre una botiga i un supermercat

Els botiguers afirmen que no van veure res anòmal

Gran botí, 100.000 euros aproximadament, es van endur els lladres que fa quinze dies van rebentar un caixer bancari situat al carrer a Lloret de Mar.

El dispensador saquejat, del Banc Popular, no està annex a cap oficina, sinó que està fixat en una paret a la confluència del carrer de la Riera i el carrer de Ponent, enmig de dos negocis, una botiga de records i un supermercat, regentats tots dos pels mateixos empresaris. La nit del dijous 30 de juliol al divendres 31, els lladres van aconseguir accedir a la part del darrere del caixer, a través d'un forat, i van buidar el calaix dels diners. Des del dia del robatori, el caixer està fora de servei i els Mossos estan treballant per intentar identificar i detenir els lladres. Els responsables dels dos comerços entre els quals hi ha el caixer saquejat van assegurar ahir que ells no havien advertit cap moviment sospitós que pogués adjudicar-se als autors del robatori i que tampoc havien detectat cap forat a les parets de les dues botigues, que es toquen.

El caixer té annexa una porta metàl·lica que serveix perquè els operaris de l'empresa de transport de diners tinguin accés a l'habitacle del caixer, però, segons els botiguers, no s'havia detectat tampoc que estigués forçada ni trencada. Els responsables de les botigues sí que han vist en més d'una ocasió els mossos fent inspeccions al caixer, però, segons van dir, comptaven que s'havien mobilitzat per alguna avaria.

A Lloret de Mar, població molt turística, hi ha desenes de caixers automàtics dispensadors de diners com el que van saquejar, ja que són molts els usuaris que els utilitzen, sobretot als carrers més comercials. I la majoria estan situats a les façanes mateix de les botigues.

El botí que es van endur els saquejadors del caixer és un dels més elevats que han obtinguts els lladres en robatoris perpetrats els últims anys. El botí més gran, que hagi transcendit, se'l va endur l'atracador armat que el 16 d'abril del 2014 va entrar a una sucursal de La Caixa de l'Escala: 154.000 euros. Per aquest robatori els mossos van detenir Jorge Ramón Ruiz Escalante, un llegendari atracador amb desenes d'antecedents.

I un botí que també ronda els 100.000 euros és el que es van endur, en el seu cas sense intimidació, la parella que el 2 d'agost del 2012 va arreplegar la saca dels diners que els empleats de l'empresa de transport de diner acabaven de deixar en una sucursal de Bankia de Figueres. La tàctica dels lladres, que converteix el robatori en un mer furt, va ser molt subtil: una noia ben dotada i molt escotada es va encarregar de distreure l'empleat del banc mentre el seu soci, de manera discreta, agafava la saca dels diners i sortia per la porta.

També es va endur un botí important, més de 40.000 euros, l'atracador que el 10 d'abril del 2013 va atracar el Banc de Sabadell de Bescanó. Va dir que no tenia pressa i va esperar 15 minuts que s'obrís la caixa, i durant l'espera va explicar que necessitava els diners per a un familiar malalt.

LA DATA

31.07.15
a la matinada
es pressuposa que es va perpetrar el saqueig del caixer.

LA XIFRA

100.000
euros
aproximadament van aconseguir de botí els lladres que van entrar a l'habitacle del dispensador de diner.

LA FRASE

No vam veure cap moviment sospitós ni a les nostres botigues hem vist cap forat
Botiguer
responsable del comerç dia i de la tenda de records


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia