Successos

Més morts d'accident en 8 mesos que en tot el 2014

El conductor d'un cotxe que va envair el carril contrari va morir ahir en un xoc múltiple la C-31

En vuit mesos, han mort 26 persones, una més que en tot el 2014

Un dels cotxes va envair el carril contrari, a la C-31 a Ventalló

El conductor d'un vehicle tot terreny, Mohamed Lakhal, de 27 anys i veí de Pals, va morir, ahir al matí, en un xoc múltiple a la carretera C-31 dins del terme municipal de Ventalló. Es tracta de la víctima mortal d'accident de trànsit número 26 que es comptabilitza aquest any a les carreteres gironines. Les víctimes, a un dia d'acabar el mes d'agost, ja superen les de tot l'any passat, quan se'n van registrar 25.

L'accident va passar quan faltaven pocs minuts per a les onze del matí, en un tram totalment recte, a l'alçada del punt quilomètric 368,6. Segons les primeres hipòtesis, el Daiatsu que conduïa Lakhal va envair el carril contrari i va xocar de cara contra un Toyota Corolla que circulava en l'altre sentit; després, encara va xocar contra una furgoneta Fiat Ducato.

A resultes del xoc, va resultar mort el conductor del Daiatshu i quatre persones més van resultar ferides. Els ocupants del Toyota van quedar atrapats entre la ferralla i va ser necessària la intervenció dels Bombers per poder-los-en treure. La conductora va patir ferides molt greus i va ser traslladada en helicòpter medicalitzat del SEM fins a l'hospital Josep Trueta, on també van portar-hi, en ambulància, l'acompanyant, que va patir ferides menys greus. Els dos ocupants de la furgoneta, de l'empresa Rubau Tarrés, van resultar ferits però no de tanta gravetat i van ser traslladats en ambulància fins a l'hospital de Figueres.

De resultes de l'accident, la carretera C-31 es va haver de tallar al trànsit en tots dos sentits mentre treballaven els serveis d'emergència per rescatar les víctimes i els Mossos feien les primeres diligències a l'escenari de l'accident.

La C-31 ja ha estat, aquest any, l'escenari de quatre accidents mortals i es converteix en la via amb més sinistres, juntament amb l'N-II, que també n'ha registrat 4.

Mohamed Lakhal es converteix en la víctima número 26 dels accidents de trànsit a les comarques gironines. Les dades indiquen clarament l'augment de la mortalitat en relació a l'any passat: en els primers vuit mesos del 2015, el nombre de víctimes mortals, 26, ja supera les de tot l'any 2014, quan van morir 25 persones d'accident de trànsit a les comarques gironines, segons les dades que ha pogut recopilar aquest diari.

De les 26 persones mortes en 25 xocs mortals, 10 viatjaven en moto i d'aquests, 8 eren els pilots i 2, dues dones, eren acompanyants. Dues de les víctimes eren vianants, un d'ells menor, un era ciclista i la resta viatjaven en cotxe. Deu de les víctimes eren els conductors del cotxe i dues acompanyants. Les comarques gironines no són les úniques que han experimentat un augment dels accidents mortals. Ja fa mesos que les autoritats van advertir que s'havia trencat la tendència a la baixa tant a Catalunya com a la resta de l'Estat.

LES XIFRES

26
persones
han mort d'accident a les carreteres gironines des que va començar l'any.
25
persones
van morir d'accident a les carreteres gironines en tot l'any passat.
10
de les persones mortes
aquest any d'accident eren motoristes.
4
accidents mortals
ha registrat la C-31, on ahir va morir el conductor d'un cotxe.

Detinguts cinc xofers implicats en xocs mortals

En cinc casos d'aquests 25 accidents mortals, hi ha hagut detenció de xofers implicats. Va ser detingut, perquè conduïa borratxo, el motorista que el primer dia de l'any va xocar contra un senglar a Pals i va ocasionar la mort de la seva dona, que anava a darrere a la moto. El conductor del tot terreny que el 4 de maig va causar un accident mortal a Ger de Cerdanya va ser detingut perquè anava begut. També va ser detingut, i fins i tot va anar a la presó, el conductor que, el 19 de juny, mentre anava a trobar-se amb una noia en una cita a cegues, va xocar contra un altre vehicle, la conductora del qual, de 83 anys, va morir. El conductor va fugir del lloc de l'accident. També va ser detingut el conductor d'un camió frigorífic que, el 23 de juny, va atropellar mortalment un ciclista a Gualta i va donar positiu al test de la droga i va marcar 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat a la prova de l'alcoholèmia.

I la Policia Municipal de Girona va detenir Iordanov Dikov, el xòfer búlgar que conduïa el camió que, el passat 11 d'agost, va xocar amb un motorista a l'entrada de Girona, al trencant que porta cap a la pedrera d'en Rubau. El motorista, Rafel Planas Barnadas, de 44 anys, va morir. El camioner va ser detingut perquè va donar positiu quan li van fer el test de detecció de drogues.

I dijous, la Policia Municipal de Girona va detenir un altre conductor, però en aquest cas no pas per la seva implicació en cap accident mortal, sinó perquè conduïa una moto sense tenir carnet i, a més a més, duia droga.

Dos morts més al Vallès i el Bages

Tura Soler

A part de l'accident de Ventalló, ahir, hi va haver dos accidents mortals més: un conductor va morir en un xoc amb un camió a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i el conductor d'un ciclomotor, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Tres morts en un dia que es va donar per iniciada oficialment l'operació tornada i que el Servei Català de Trànsit va aprofitar per emetre un comunicat demanat prudència davant un cap de setmana que es preveu especialment complicat, ja que s'esperen grans moviments de vehicles en coincidir la tornada de les vacances de molta gent amb les sortides normals de cap de setmana d'altres. Per minimitzar les complicacions i intentar evitar retencions, Trànsit habilitarà carrils addicionals a l'autopista i a la C-32.

També han alertat que els Mossos preveuen posar 471 controls a les carreteres de tot Catalunya i que hi faran un èmfasi especial a controlar que la gent no condueixi sota els efectes de les drogues o l'alcohol i també vigilaran que no es condueixi parlant per telèfon mòbil per evitar distraccions de risc al volant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia