Successos

Una dona mor atropellada per un cotxe en un pas de vianants, a Banyoles

És la tercera persona que mor atropellada a la població en només cinc setmanes

L'accident va passar quan faltaven deu minuts per les set del matí, quan tot just clarejava, i la dona travessava el pas de vianant arrossegant un carret d'anar al mercat (el dimecres és dia de mercat setmanal a Banyoles). Un cotxe, un Nissan Almera, conduït per un noi de Banyoles de 24 anys que es dirigia a la feina, va envestir la vianant en un tram que fa baixada i l'impacte va ser tan fort que va projectar la dona i el carret uns metres més avall. La dona va morir a l'acte i el conductor del cotxe es va aturar i quan va arribar la policia local el va sotmetre a les proves d'alcoholèmia i de drogues. El noi, que es dirigia cap a la feina quan va envestir la dona, va donar negatiu. La policia es va endur el cotxe, que tenia importants desperfectes, cap al dipòsit municipal, per sotmetre'l a les proves pertinents per incorporar-les a l'atestat. Inicialment, al jove no se li va fer cap imputació però no es descarta que se li acabi atribuint alguna infracció penal si els mesuraments i inspeccions a la zona del sinistre permeten demostrar que circulava amb excés de velocitat, com se sospita per la distància a què va ser projectada la víctima.

Es dóna la circumstància que Rosario Mejías, que vivia en un carrer proper al lloc de l'atropellament, és la tercera persona que mor atropellada per un cotxe a Banyoles en les darreres cinc setmanes, quan la ciutat havia passat quatre anys sense que hi hagués cap mort, almenys instantània, causada pels accidents de trànsit, si s'exceptua el conductor que va morir en sobrevenir-li un atac de cor i llavors xocar davant de l'ajuntament.

La mala ratxa d'accidents va començar el diumenge 30 d'agost, de bon matí, quan un jove de 16 anys, Àlex Fernàndez, que anava d'acompanyant en una bicicleta, va morir en ser envestit per un cotxe que va fugir, a l'encreuament entre el carrer Prolongació del Monestir i el carrer Abat Bonito. Una estona més tard, la policia local va localitzar i detenir a casa seva la conductora fugitiva, Joana Boix, de 25 anys i veïna de la població, que va donar una taxa molt per sobre de la permesa en la prova d'alcoholèmia. La noia, a la qual s'imputa un delicte contra la seguretat del trànsit i homicidi imprudent, va al·legar davant del jutge que havia begut whisky durant l'estona que havia tardat la policia a localitzar-la.

El dimarts dia 1 de setembre, un nen, Yousf Tunkara, que va travessar corrent el carrer Mata, pel pas de vianants, aprofitant que els cotxes estaven aturats en un dels sentits, va ser atropellat per un cotxe que circulava en l'altra direcció. En aquest cas, al conductor del vehicle no se li ha atribuït cap culpa en l'accident perquè circulava bé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.