Successos

“El mar les ha matat, però també ha ajudat a trobar-les”

Els cossos de les dues víctimes mortals van ser localitzats ahir per efectius de Salvament Marítim que sobrevolaven la zona a bord de l'helicòpter Helimer 04. Els cadàvers estaven a unes tres milles al sud d'on van desaparèixer, en direcció a Blanes, on les havia portat el corrent marí. Fins aquest punt es van dirigir els membres del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, amb seu a l'Estartit, que van ser els encarregats de rescatar els cossos de l'aigua. El seu cap, Fernando Aguirre, va especificar que la llevantada, d'una banda, va engolir les dones mar endins i, alhora, va permetre que els cadàvers no s'enfonsessin. “El temporal, els corrents i la temperatura de l'aigua han comportat que no se submergissin del tot. El mar les ha matat, però també ens ha ajudat a trobar-les perquè les ha mantingut en semisuperfície”, va precisar Aguirre, que va assegurar que molt probablement en el transcurs de les hores els cossos s'haurien enfonsat i hauria estat molt més dificultós localitzar-los. Els cadàvers de les dues joves estaven molt pròxims, a mig quilòmetre l'un de l'altre, i a quasi un metre de profunditat. “Hi havia uns corrents superiors a 4 milles nàutiques, que es comporten com si fossin un barril que anés rodant. Si no les haguéssim trobat, cada hora que hagués passat, els cossos s'haurien desplaçat unes quatre milles.”

El cap del GEAS va afegir que el rescat va ser complicat per la forta llevantada que hi havia a la zona, on de matinada s'havien registrat onades de fins a quatre metres d'alçada. “Els corrents de fons eren molt durs; això ha obligat els submarinistes a actuar ràpid, portant molt de pes per evitar que el mar jugués amb ells tan poc temps com fos possible i impedir que els arrossegués cap avall.” Després de recuperar els cossos, els van traslladar al port de Blanes, on la comitiva judicial va fer l'aixecament dels cadàvers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia