Successos

Mor un mecànic mentre canviava una cinta a la fàbrica de calç d'Argelaguer

La víctima treballava per una empresa subcontractada per fer el manteniment de les instal·lacions de la factoria de productes calcaris Cycosa Cales de Llierca

Un accident laboral mortal es va produir ahir a la factoria de productes calcaris Cycosa Cales de Llierca d'Argelaguer. Simó Sala Caballero, treballador de Mecàniques Hober SL d'Olot, empresa subcontractada per al manteniment de Cales de Llierca, va resultar mort mentre, junt amb un company, canviava una cinta transportadora que recull les deixalles del material que elabora la factoria. L'operari va caure desplomat i no va ser possible reanimar-lo, tot i que els serveis mèdics el van atendre al mateix lloc de l'accident. Els Mossos i els inspectors de treball han obert una investigació per intentar aclarir les causes de la mort. Una de les hipòtesis que s'apuntaven era la possibilitat que Sala hagués rebut una descàrrega elèctrica. L'altre treballador que ajudava a canviar la cinta va explicar que ell havia notat una petita enrampada. En la primera inspecció del cos de la víctima, però, no es van detectar senyals evidents d'una electrocució i s'està pendent de l'autòpsia per determinar què va causar la mort del treballador. Simó Sala, de 55 anys i veí de la Vall d'en Bas, era col·laborador actiu de diferents entitats de la Garrotxa, com ara la penya Aoapix, o Els Almogàvers.

El cas ocorregut ahir a Cales de Llierca (que fabrica carbonat de calci precipitat (PCC) i altres derivats de la calç) és el segon accident laboral d'aquesta setmana a les comarques gironines. Dimarts, un bomber de la Generalitat del parc de Banyoles, Francisco Vázquez Ortega, de 62 anys i veí de Banyoles, va morir en caure a l'aigua mentre feia feines de desbrossament a la llera d'un canal de reg, a Flaçà. El van trobar hores després de l'accident.

LES XIFRES

55
anys
tenia el treballador que ahir va morir mentre feia feines de manteniment a la factoria de calç Cales de Llierca.
2
accidents
laborals mortals s'han produït aquesta setmana a les comarques de Girona, a Argelaguer i a Flaçà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia