Successos

Ordre europea de detenció del lladre dels Tous fugitiu

Arsim Blaku es va escapar dels Mossos a Púbol, on va perdre les joies robades en l'assalt d'un xalet a Calonge

El jutge el creu responsable de diversos robatoris en els darrers mesos a Catalunya

El jutjat número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha emès una OEDE (ordre europea de detenció i entrega) contra Arsim Blaku, un dels assaltants del xalet dels Tous, que el 18 d'agost passat es va escapar dels Mossos després d'envestir-los un cotxe policial i d'una espectacular i quilomètrica persecució després de l'assalt d'un xalet de Calonge.

L'ordre de detenció, vigent per a totes les policies europees, l'ha dictat el jutjat de Sant Feliu per atrapar Blaku, que se sospita que ha marxat del país, per l'assalt al xalet de Calonge, però els Mossos sospiten que Blaku i la seva banda poden ser els responsables de diversos assalts a habitatges similars perpetrats en els darrers mesos a Catalunya.

Blaku i la seva banda van assaltar un xalet del carrer Rafel de Casanova de Calonge, que tenien ben controlat, amb una gran celeritat, aprofitant una estona en què els amos van anar a visitar una parenta embarassada. Es van endur un gran botí: la caixa forta sencera, on almenys hi havia 30.000 euros en efectiu i una gran quantitat de joies molt valuoses. Només unes de les arracades valien uns 6.000 euros i un encenedor, 2.000. Tot i que els Mossos, que ja els seguien la petja, van intentar aturar l'Audi dels lladres a Calonge mateix, Arsim Blaku, que anava al volant, va aconseguir esquivar-los amb una pirueta de conducció temerària i dificultosa. Els agents van intentar aturar-lo altre cop a la carretera prop de Bordils, però el fugitiu no va dubtar a envestir un cotxe dels Mossos, va girar cua i va tornar en direcció cap a la Bisbal. Va agafar la carretera de Cassà de Pelràs i va anar a parar a la finca de Vivers Planas, de Púbol. Allà va abandonar el cotxe i va llençar les claus en un marge i va fugir a peu enmig de la foscor i de la vegetació. Tot fa pensar que la bossa amb les joies la va perdre més que no pas amagar-la al lloc on, dos dies després, els amos de Vivers Planas les van trobar i les van entregar als Mossos.

Abatut a trets

Blaku, nascut a Kosovo fa 48 anys, té una petició del fiscal de 7 anys i 11 mesos de presó per la seva participació en el fatídic assalt al xalet dels joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages, el 9 de desembre del 2006, dia que la banda va perdre un dels seus integrants, Sinani Gazmend, que va ser abatut a trets pel llavors gendre dels Tous, Xavier Corominas.

LA DATA

18.08.15
és el dia
que Blaku i la seva banda haurien assaltat un xalet del carrer Rafel de Casanova de Calonge

LA XIFRA

30.000
euros
en efectiu i una gran quantitat de joies van sostreure en l'assalt a la casa de Calonge


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia