Successos

Els veïns dels Músics volen càmeres després de la nova onada de robatoris

El repunt del nombre de robatoris al barri tarragoní obliga els Mossos a activar un pla operatiu

La quarantena de famílies denuncien la sensació d'inseguretat

El barri dels Músics de Tarragona va ser objecte, al mes de setembre, de mitja dotzena de robatoris, fet que apunta a un lleuger repunt del nombre de robatoris a la zona. La quarantena de famílies que viuen al barri denuncien la sensació d'inseguretat i impotència, i demanen la instal·lació de càmeres de seguretat a les zones comunitàries.

El president de l'associació de veïns de la Vall de l'Arrabassada i els Músics, Josep Beltran, explica que la situació “ha generat molt de malestar” i que és fonamental que els veïns denunciïn. “Els robatoris es produeixen durant el dia, a les hores del migdia o entre les cinc i les set de la tarda, quan els pares van a buscar la canalla a les escoles”, afirma Beltran. Les joies i els diners són l'objectiu principal dels lladres. Des del Nadal passat no s'havia registrat cap repunt al barri, però ara l'augment del nombre de robatoris també s'ha estès a altres municipis com ara Roda de Berà i Torredembarra, on ja s'han efectuat quatre detencions.

Segons informen fonts dels Mossos d'Esquadra, ja s'han obert investigacions i s' ha establert un pla operatiu especial d'habitatge. Reforçar la protecció entre el veïnat amb la instal·lació de portes blindades i llums amb temporitzadors és una de les mesures que proposen els Mossos. La policia catalana també anuncia que el pla operatiu inclou un augment de la presència policial –uniformada, de paisà i vehicles oficials– a la zona. En les pròximes reunions entre veïns i un consell de seguretat es plantejarà la possibilitat d'instal·lar càmeres de seguretat a les zones comunitàries.

LA FRASE

Els robatoris es produeixen quan els pares van a buscar la canalla a les escoles
Josep Beltran
President de l'AV de la Vall de l'Arrabassada i els Músics

LA XIFRA

6
robatoris
durant el mes de setembre es van registrar al barri dels Músics de Tarragona.

El ‘modus operandi' dels lladres

La tipologia constructiva de les cases dificulta molt la tasca policial. El modus operandi dels lladres consisteix a escalar els murs d'accés a la zona comunitària on hi ha la piscina i, des d'allí, accedeixen a l'interior de les cases adossades forçant les portes i finestres corredisses. Per això, l'associació de veïns de la Vall de l'Arrabassada i els Músics recomana vigilar els accessos d'entrades i sortides dels pàrquings.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia