Successos

Identificats 15.500 viatgers en els controls itinerants

La Policía Nacional ha expulsat en el darrer any 75 estrangers que acumulaven 315 causes judicials

Han expedit 87.936 DNI, 32.190 passaports i 50.000 documents a estrangers

Els controls itinerants que la Policía Nacional munta als contorns de la línia fronterera han inspeccionat, en els primers vuit mesos d'aquest any, 7.000 vehicles i han identificat 15.000 persones. A partir dels controls s'han comissat 20 vehicles, 210 armes blanques i objectes perillosos, una arma de foc, 500.000 euros i 20.000 francs suïssos, i s'han fet 171 aprehensions de drogues i 92 detencions. Són algunes de les dades sobre la feina feta en l'últim any aportades ahir per la Policía Nacional en el decurs dels actes de la seva festa patronal.

En matèria d'estrangeria, en el darrer any, la Policía Nacional ha fet 75 expulsions de les que anomenen “qualificades”, és a dir, deportacions al seu país d'origen de persones que acumulen moltes detencions. En aquesta ocasió, els 75 expulsats acumulaven entre tots 315 causes judicials. En aplicació de la llei d'estrangeria, s'han detingut 585 persones que infringien la llei d'estrangeria, a les quals s'ha obert un expedient d'expulsió.

Pel que fa a l'expedició de documents, en el darrer any les comissaries de les comarques gironines han expedit 87.936 documents d'identitat, 32.190 passaports i 50.000 documents a estrangers. El comissari provincial, Josep Sigrid Juan Ferragut, va indicar que cada dia unes 1.000 persones passen per les oficines de documentació de la Policía Nacional a les comarques de Girona i va aprofitar el seu discurs per tornar a reivindicar més efectius i sobretot personal per a les tasques administratives. Ferragut va fer un repàs a les grans operacions contra el tràfic de drogues, contra el tràfic de persones, contra el terrorisme gihadista, contra la falsificació de marques i contra la pornografia infantil. Però va destacar especialment una actuació humanitària d'una agent de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, que estant fora de servei va salvar la vida a una turista que va tenir un infart i va caure desplomada al carrer. L'actuació de l'agent, però, no va acabar aquí (vegeu El Punt Avui del 27 de setembre), sinó que mentre la víctima va estar hospitalitzada la policia va tenir cura del seu gos i, ara, quan la família ha tornat a Holanda, continua en contacte amb l'agent, que ahir va ser una de les condecorades per serveis meritoris en destinacions anteriors.

El subdelegat del govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, va remarcar que la policia ha d'afrontar reptes decisius i temps difícils, perquè s'ha passat de la “societat del risc a la societat de la turbulència”, però va remarcar l'important paper que tenen per garantir la seguretat. “No hi ha democràcia ni drets sense seguretat”, va sentenciar. Així mateix, va recordar que la policia continua sent una de les institucions més ben valorades per la ciutadania segons les enquestes fetes a escala estatal.

En l'acte d'ahir, celebrat a les instal·lacions del restaurant El Mirador de Vilobí, es van entregar medalles i felicitacions a agents de la Policía Nacional, a membres d'altres cossos i també a representants de la seguretat privada. Hi va assistir, per primera vegada, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet.

LES XIFRES

57
detinguts
hi ha hagut en la desarticulació de dos grups que traficaven amb grans quantitats de droga.
6
tones
d'haixix van comissar a les dues xarxes de traficants de drogues.

Noranta detinguts a la comissaria de Portbou

Els policies de la comissaria de Portbou han fet noranta detencions, de les quals cinquanta eren persones que també tenien una ordre de detenció per reclamació judicial.

Lector de cares i empremtes a l'aeroport

A l'aeroport de Girona s'ha instal·lat l'ABC System, que comprova els DNI i els passaports a través d'una lectura de la cara i de l'empremta dactilar del viatger i agilitza els tràmits de les entrades.

Condecorat el jutge Marcello a Barcelona

El titular del jutjat d'instrucció número 2 de Girona, el magistrat Manel Marcello, va ser condecorat per la seva col·laboració en els actes de la patrona que es van celebrar divendres a Barcelona.

Detinguts 285 reclamats a la Jonquera

A la Jonquera han detingut 285 persones que tenien pendent una reclamació judicial. També es van detenir 47 persones per tràfic de droga i 18 per delicte contra la propietat intel·lectual.

Denegades 21 entrades a l'aeroport

Per l'aeroport han transitat un milió i mig de persones
i la policia n'ha controlat 440.000 i ha denegat l'entrada a 21 persones que no tenien la documentació pertinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia