Successos

Mor una banyista a la platja de sa Caleta de Lloret

La víctima, de 46 anys i de nacionalitat lituana, estava de vacances

Després d'esmorzar, es va posar al mar amb una amiga

El cos de la dona va ser recuperat a prop d'on va desaparèixer

La temporada d'estiu a Lloret de Mar, que s'havia tancat aquest any amb incidents puntuals de poca rellevància, ha resultat alterada a la tardor, després que en menys d'una setmana hagin mort tres turistes ofegades a la població. El darrer succés va tenir lloc ahir a la platja de sa Caleta, on va perdre la vida una dona de 46 anys i de nacionalitat lituana. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a dos quarts de vuit del matí. La víctima i una seva amiga, també d'origen lituà, estaven passant uns dies de vacances al municipi i s'allotjaven en un hotel que es troba situat a prop de la cala. Just després d'esmorzar, es van dirigir a la platja i totes dues es van posar a l'aigua. Poca estona més tard, una de les banyistes va sortir pel seu propi peu del mar amb total normalitat. Va observar, però, que la seva amiga estava a la zona de les roques, que tenia problemes per nedar i que demanava ajuda, si bé de sobte la va perdre de vista. La turista que estava a la sorra va començar a cridar per requerir auxili i un veí que passejava per aquell tram va presenciar la situació i va alertar ràpidament la policia local.

En el dispositiu de recerca, hi van participar els Bombers, els Mossos d'Esquadra, Salvament Marítim, la Guàrdia Civil, el SEM i la policia local de Lloret. Aproximadament una hora més tard, els primers a veure el cos van ser els efectius dels Bombers, i, tot seguit, també el van interceptar els membres de Salvament Marítim que estaven pentinant la primera línia de costa des de l'aire amb l'helicòpter Helimer 215. La víctima va ser trobada surant al mar a poca distància de la platja, en un indret proper al lloc on havia desaparegut. Des del mateix helicòpter va baixar un rescatador, va recuperar el cos i el va traslladar a la sorra, on els Mossos i la Guàrdia Civil es van encarregar de custodiar-lo fins a l'arribada dels forenses. Al lloc dels fets també s'hi va desplaçar la comitiva judicial, que va procedir a l'aixecament del cadàver quan passaven pocs minuts de les deu del matí.

Ahir a primera hora no hi havia mala mar, però estava una mica picada, i el garbí es va anar accentuant al llarg de la jornada. S'espera que els resultats de l'autòpsia puguin determinar si la dona va tenir algun problema de salut o bé si va ser un accident provocat per la mar de fons que havia a la zona. Quan la víctima es va banyar encara no hi havia el servei de socorrisme a la platja. La vigilància es va iniciar a les deu del matí, quan es va hissar la bandera vermella, que indica la prohibició del bany. El regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Lloret, Josep Lluís Llirinós, va assegurar que “els serveis d'emergència van actuar molt de pressa” perquè els protocols van funcionar perfectament i amb la màxima celeritat, i hi va afegir que els primers efectius van arribar al cap de tan sols “tres o quatre minuts”. A banda, l'edil va explicar que es va posar a disposició de l'acompanyant de la víctima el servei d'assistència psicològica: “És una situació molt delicada i, des d'un primer moment, hem posat ajuda a la seva disposició.”

LA FRASE

Els serveis d'emergència van actuar molt de pressa; els primers efectius hi eren al cap de tres minuts
Josep Lluís Llirinós
regidor de seguretat ciutadana de l'ajuntament de lloret


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia