Successos

Denuncia que fa 23 anys va ser víctima del monitor imputat per abusos

Una trentina ha anat als Mossos a exposar que de nena havia patit abusos per part del monitor Fernan Lavergne, que ja està imputat per un altre cas aquest estiu

Una dona que ara ja està en la trentena acaba de presentar una denúncia davant dels Mossos assegurant que fa 23 anys, quan ella era una nena i anava a activitats de colònies al Baix Empordà, va ser víctima d'abusos sexuals per part de Fernando Domingo Laverde Cardona, un director d'activitats de lleure que professionalment utilitza els àlies Fernan Lavergne i Fernan Lavergne Cantetinza i que està imputat per abusos a menors pel jutjat de la Bisbal arran de la denúncia que han presentat aquest estiu els pares d'una nena de 4 anys inscrita a les activitats de natació de l'empresa de Laverde. La denunciant es va presentar a comunicar el seu cas després d'assabentar-se que Laverde havia estat imputat. Els Mossos van agafar la denúncia de la dona, tot i que pel temps transcorregut el delicte denunciat ja està prescrit, i la van entrar al jutjat número 1 de la Bisbal, que manté imputat Laverde arran del cas de la nena de 4 anys. El jutge, malgrat la prescripció, va ordenar que el monitor fos citat com a imputat per respondre a les noves acusacions que li fa la dona víctima 23 anys després.

Tot i que en l'àmbit penal no tindrà cap conseqüència, aquesta darrera denúncia té gran importància per a la família dels primers denunciants, que entenen que reforça la veracitat de la seva denúncia i demostra que no és un cas aïllat.

La primera denúncia, la va presentar una família de Torroella de Montgrí el 21 de juliol, i van exposar que la nena els havia explicat que el monitor li havia fet tocaments de caràcter sexual. Segons els denunciants, els presumptes abusos s'haurien perpetrat en una cabana de fusta situada al bosc, a Torroella de Montgrí, on el monitor hauria dut la nena després de les classes de natació a la platja de Calella de Palafrugell. El monitor ha negat els abusos d'ara i els de fa 23 anys.

LA XIFRA

23
anys
fa que s'haurien produït els abusos per part del monitor de lleure que ara ha denunciat una afectada.

LA DATA

21.06.15
Una família
de Torroella ja va denunciar el monitor per abusos a una nena de 4 anys.

De la regàlia dels sioux, i parla amb els peixos

Als seus cartells promocionals, Fernando Domingo Laverde es presenta com un home nascut a Amèrica, descendent nadiu dels sioux Oglala Lakota, i també fa servir l'àlies Cor Fort, que, diu, és el que significa el seu cognom Cantetinza. Per avalar la seva perícia com a instructor de natació per a nadons, es promociona dient que va conviure amb nadius sud-americans dels pobles adormits dels shuar, a l'Amazones, i els kuna del Panamà i que allà va aprendre els secrets ancestrals “dels últims germans que parlen amb els peixos”. En el seu currículum fa constar que des de l'any 1970 es dedica a l'ensenyança de la natació per a nens i nadons arreu del món i que aquesta llarga experiència li ha servit per aconseguir els millors resultats en “la consciència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia