Successos

El boletaire que va sobreviure 4 dies al bosc és a l'UCI

El van trobar sense pantalons ni sabates i no s'han pogut aclarir les circumstàncies que van fer que es perdés

Pere Isach Rigall, el caçador de bolets de 60 anys de Santa Llogaia del Terri que dijous va ser rescatat amb vida després de quatre dies i tres nits perdut al bosc, continua ingressat a l'UCI del Trueta. El seu estat és greu i el pronòstic, reservat.

Per la gravetat del seu estat de salut, Isach no ha pogut explicar què li va passar i els bombers encara tenen molts interrogants sobre les circumstàncies d'aquest nou cas de pèrdua al bosc. Una de les més estranyes: quan el van trobar, ben esgarrinxat enmig d'unes bardisses, no duia posats els pantalons ni les sabates. La vestimenta era a prop seu, però a la zona no hi havia cap cistell.

Isach (que viu amb un germà més gran) va sortir a caçar bolets dilluns al matí i no va tornar a casa. El seu germà va sortir a buscar-lo personalment i, com que no el va trobar, dimarts a la tarda, aconsellat per un altre boletaire que es va trobar tot fent la recerca, va alertar emergències. El mateix dimarts, el Land Rover va ser trobat a la zona de la Mota i els bombers van establir un radi de recerca de 500 metres al voltant del lloc on hi havia el vehicle. La recerca es va centrar a l'entorn del vehicle perquè un testimoni va dir que dilluns el cotxe havia estat mogut de lloc i, com que a dins hi havia bolets, la lògica va fer pensar que Isach havia rastrejat una zona, havia portat els bolets al cotxe i llavors s'havia acostat amb el vehicle cap a la zona on volia continuar buscant. Però va resultar que se'l va trobar fora dels límits de la zona que rastrejaven, més a prop del Golf Girona, que era on tenia el vehicle abans de moure'l. El van trobar una parella en sentir sorolls enmig de les bardisses.

LA XIFRA

11
persones
han estat hospitalitzades a Girona aquest any a causa d'intoxicació per bolets.

LA DATA

02.11.15
és el dia que es va perdre
el boletaire de Cornellà que va ser trobat dijous a prop del Golf Girona.

Els bolets fan córrer molts riscos

Ja són dos els boletaires que han estat a punt de perdre la vida al bosc aquesta temporada a les comarques gironines. I els bombers temen que encara hagin d'anar a buscar més caçadors de bolets, ja que n'estan sortint molts i cada vegada hi ha més afició d'anar-ne a caçar. Tan és així, que ahir mateix van haver d'anar-ne a buscar un que s'havia perdut a Llagostera, que al final van trobar. En aquest cas, primer van haver de buscar el cotxe, però la família no tenia ni idea d'on era ni del model del cotxe.

Perdre's al bosc no és l'únic risc que comporten els bolets. Aquest any un matrimoni estranger ha estat a punt de morir a l'hospital Trueta per haver menjat farinera borda, una espècie mortal si no se'n dispensa l'antídot a temps. Onze persones ja han passat pel Trueta i el Santa Caterina aquest any per intoxicació de bolets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia