Successos

Vinculen el vehicle cremat amb el tràfic de drogues

Els Mossos descarten categòricament que el cotxe trobat a Vidreres estigui relacionat amb els atemptats a París

La investigació que van obrir els Mossos d'Esquadra arran de la troballa, divendres passat, d'un vehicle robat que va ser incendiat de manera intencionada a Vidreres apunta que el cotxe podria estar vinculat amb un assumpte de tràfic de drogues. Una trucada al telèfon d'emergències 112 va alertar a les 23.32 h que hi havia un automòbil cremant al carrer Camèlia de la urbanització Aiguaviva Park. El fet que només haguessin passat unes dues hores des de la comissió dels greus atacs gihadistes a la capital francesa va generar un cert neguit, per si aquest vehicle podia tenir-hi alguna relació. Ja dissabte, però, el conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va demanar “prudència” a l'hora d'elaborar hipòtesis i va deixar entreveure que no hi havia connexió entre els dos successos. Així ho va acabar de confirmar plenament ahir el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que va descartar de manera contundent que el turisme destruït a la Selva tingués un lligam amb els atemptats. “Vull ser taxatiu: cap tipus de relació”, va indicar Trapero en una entrevista a Catalunya Ràdio. Segons va manifestar, “ni tan sols en el primer moment” hi va haver indicis que fessin sospitar que existís cap nexe entre el vehicle i la barbàrie de París. Va evidenciar, malgrat tot, que “s'havia de mirar”, tenint en compte el nivell d'alerta terrorista a l'Estat espanyol, així com pel curt espai de temps que havia transcorregut des de la tràgica massacre i la proximitat geogràfica amb l'Estat francès.

Número de motor

El turisme que va ser localitzat amb flames, que van apagar dues dotacions dels Bombers, era un Mercedes classe A. Al seu interior hi havia més d'una vintena de matrícules de diferents països, quinze telèfons amb targetes preparades per ser activades i documentació. Trapero va especificar que es va obtenir informació de l'automòbil a través del número del motor, ja que el del bastidor no es va poder recuperar. Les dades es van traspassar tant a escala estatal com internacional i, mitjançant aquesta col·laboració, es va assegurar que el cotxe no tenia nexes amb cap dels sospitosos d'estar darrere de la barbàrie a París ni tampoc amb cap altre tema de terrorisme. Els Mossos, de fet, aviat es van decantar per la hipòtesi que el modus operandi es corresponia amb el de grups que destrueixen el material que usen per dur a terme la seva activitat delictiva amb l'objectiu d'esborrar pistes. També es veu possible, però, que decidissin calar foc al cotxe en comprovar que s'estaven fent controls exhaustius arran dels atacs a l'Estat francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia