Successos

Fa veure que és dels jutjats de Girona i estafa 1.600 euros

L'acusat va fer creure a la víctima que el seu fill sortiria de la presó

El fiscal demana una pena de dos anys de presó per a un home que es va fer passar per funcionari dels jutjats per cometre una estafa de 1.600 euros. Els fets els hauria començat a maquinar l'acusat, José Manuel Bolaños Rivas, quan va estar empresonat el juliol del 2007 i va tenir contacte amb un altre pres. Quan en va sortir, va telefonar al pare de l'home que havia conegut a la presó. Segons sosté el fiscal, l'acusat es va fer passar per un funcionari del jutjat d'instrucció de Girona. Va dir que coneixia el procediment en què estava encausat el seu fill, que estava en presó provisional. Bolaños li va comunicar que si feia efectiu un ingrés de 1.600 euros a un compte corrent que li havia donat el seu fill sortiria de la presó. La víctima li va dir que no tenia diners i que hauria de fer el pagament fraccionat en dues parts. Sense preguntar res a ningú, la víctima es va dirigir aquell mateix dia a una entitat bancària i va fer un primer ingrés de 1.000 euros. Dos dies més tard, el 26 de juliol, va fer una segona transferència de 600 euros. Un cop fet el pagament, la víctima es va posar en contacte amb el fill per explicar-li que havia pagat la fiança. Però el fill no en sabia res. La víctima també va contactar amb els funcionaris de la presó, que tampoc no en tenien coneixement. Als jutjats va passar el mateix. Va ser quan la víctima va presentar la denúncia.

No pot ser una estafa

Dimarts va tenir lloc el judici als jutjats de Girona, on l'acusat va negar que es tractés d'una estafa. Per una banda, Bolaños va explicar que un conegut seu, un tal Gallego, li va demanar que li deixés el número de compte corrent perquè li havien de fer un ingrés per unes obres que ell havia fet. En aquest compte corrent la suposada víctima, que té el fill a la presó, va ingressar-hi els diners. D'altra banda, l'advocat de l'acusat, Jordi Colomer, va defensar que en cap cas es pot dir que sigui una estafa. Colomer sosté que la suposada víctima en cap moment va trucar als jutjats o al fill per comprovar la veracitat de la trucada, i que si ingressava els diners realment el fill sortiria de la presó. “És un engany tan simple, tan clar, que no es pot anomenar estafa”, explica l'advocat. El cas ha estat vist per a sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia