Successos

Investiguen l'onada de robatoris de comptadors d'aigua a Girona

S'han endut en tan sols una setmana una cinquantena d'aparells

Les víctimes es queden sense aigua i els lladres revenen la peça a instal·ladors pirata

Els lladres estan fent darrerament el seu particular agost a la tardor a costa dels propietaris d'habitatges i comunitats de veïns. La policia ha detectat els darrers dies un augment significatiu dels robatoris de comptadors d'aigua. En tan sols una setmana –concretament la setmana passada– els lladres s'han endut una cinquantena d'aparells de la ciutat de Girona. Malgrat aquesta onada de robatoris, la policia no ha pogut detenir, a hores d'ara, cap dels lladres, tot i que algunes de les víctimes han estat testimonis de sostraccions dels seus propis comptadors.

Els delinqüents s'aprofiten del fet que moltes cases tenen els comptadors a l'exterior, i per tant, són de fàcil accés. Armats d'eines, com ara claus angleses i tornavisos, desmunten els tubs i s'enduen l'aparell, deixant els propietaris sense aigua. A més, un cop sostret, el comptador d'aigua s'ha de substituir immediatament si es vol recuperar el subministrament. La sostracció suposa una factura d'uns 300 euros, entre mà d'obra i substitució. Els lladres també s'aprofiten de les comunitats de veïns; tot i que molts d'ells tenen els comptadors a dins, forcen les portes d'entrada.

En alguns casos, com els que van passar la setmana passada, els lladres van desmuntar els comptadors sense cap tipus de mirament, deixant que l'aigua continués rajant i deixant negats replans de comunitats. Algunes víctimes han pogut atrapar in fraganti el lladre, però no l'han pogut retenir. Els lladres es dediquen a robar aquest tipus de comptadors per vendre'ls a instal·ladors pirata.

LES XIFRES

300
euros
és el que han de pagar les víctimes dels robatoris de comptadors d'aigua per la substitució de l'aparell.
50
comptadors
van ser sostrets a Girona durant la setmana passada. I hi ha casos que no han estat denunciats.

Les portes, doblement tancades

La policia recomana en aquests casos que els veïns s'assegurin de tancar bé les portes d'accés a la comunitat –fins i tot amb clau– i les portes dels armaris dels comptadors. Tota prevenció és bona per dificultar la feina als lladres. La policia s'ha trobat que, en aquest cas, els lladres no tenen predilecció horària, i tant poden actuar durant el dia com durant la nit. Es tracta d'una peça cara i de fàcil accés per als lladres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia