Successos

Busquen rastres de rituals per aclarir el misteri dels cranis i fèmurs de Roses

Ara per ara no s'ha detectat cap ossari saquejat ni cap tomba profanada

Els ossos havien estat netejats i tractats com si fossin d'un col·leccionista

Un cop descartada qualsevol evidència criminal (només s'hauria pogut certificar si existís algun forat als cranis trobats), la investigació del misteri de la macabra troballa de vuit calaveres i catorze fèmurs ha quedat a mans dels Mossos de la comissaria de Roses.

D'una banda, intenten esbrinar si els ossos provenen d'alguna obra on, per casualitat, s'haurien aixecat esquelets enterrats i els constructors ho haguessin volgut amagar per evitar problemes, però ara per ara no s'ha descobert cap obra sospitosa. Tampoc es té constància que a cap cementiri de la comarca s'hagin produït saquejos d'osseres (molt arriscats, perquè solen ser caus de serps) ni profanacions de tombes. Els Mossos també rastregen diferents zones properes a la platja dels Palangrers, on van aparèixer els ossos, per si descobreixen les típiques traces (marques de rotllanes i espelmes) de rituals esotèrics on s'haguessin pogut fer servir les calaveres i els fèmurs trobats, que són precisament els dos ossos més característics de l'esquelet humà com a icones per representar la mort. En primera instància els Mossos ja van comprovar que no s'hagués fet cap ritual estrambòtic a la mateixa platja dels Palangrers, però no s'hi va detectar cap evidència. El rastreig s'ha fet extensiu a altres punts de la costa, com ara pels volts del castell de la Trinitat, una fortificació que es troba a la punta Poncella, a poca distància del lloc on es van trobar les calaveres i els fèmurs, i a altres llocs que puguin semblar idonis per a aquesta mena de rituals, que se solen fer a la nit i d'amagat. Ara per ara, la teoria que pren més força és que algú va dur els ossos fins a la vora del mar i els va llençar a l'aigua, on diumenge un noi que bussejava els va descobrir. El fet que el que s'ha trobat sigui una selecció de calaveres i fèmurs fa que no es descarti que els ossos fossin d'algun col·leccionista de caire macabre que els tingués guardats a casa.

Ara calaveres i fèmurs són a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on els especialistes forenses els han començat a analitzar. La primera conclusió és que els ossos estan extremament nets i polits, com si se'ls hagués fet algun tractament, com ara posar-los amb sosa o bullir-los per netejar-los i donar-los brillantor. De la primera inspecció dels cranis, es dedueix que n'hi ha de diferents tipus (edats diferents, d'home i de dona, i algun de forma estranya, circumstància que avala la teoria que formessin part d'una col·lecció d'un estudiós o d'un col·leccionista macabre). De la primera inspecció es dedueix que hi ha peces més recents i peces més antigues i també de gent d'edats diferents. El crani més petit, que en un principi es va interpretar que podia ser d'un nen, es pressuposa que és d'una dona jove però ja adulta, perquè en aquest cas conserva el dentat i té els queixals del seny.

LA XIFRA

8
calaveres
i 14 fèmurs van ser trobats al mar, a la platja dels Palangrers de Roses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia