Successos

Jutjats

Sexe i droga, preludi del crim

La defensa d'Eulogio Lumalang manté que l'home tenia relacions amb mossèn Reixach des de feia anys i que va matar el seu fillol afectat pel ‘shabu' i ofuscat per mofes que li feien, i demana que li posin només 5 anys de presó

El cas del crim perpetrat a casa de mossèn Jaume Reixach el 5 de desembre del 2013, quan un filipí protegit del capellà, Eulogio Lumalang, va matar a punyalades Odycleidson Kekeo Moraes do Nascimiento, el jove brasiler afillat pel rector de Riells, ja està a punt per ser jutjat quan l'Audiència fixi dates. La defensa de l'acusat, Eulogio Lumalang, ara representat pel lletrat Manel Mir, ha presentat el seu escrit de qualificació provisional. Un escrit en què la defensa, que no nega que Lumalang matés Kekeo, demana que se li apliquin atenuants per haver actuat sota els greus efectes de les drogues i amb ofuscament, i proposa que se'l condemni només a cinc anys de presó, i no pas a vint anys com demanen el fiscal i l'acusació particular.

La defensa exposa que el preludi del crim van ser les relacions entre mossèn Reixach i l'acusat viciades pel sexe a canvi de pagament (entre 15 i 20 euros per servei) i el consum abusiu de shabu, un potent al·lucinogen, i que el desencadenant va ser el comentari insidiós de la víctima per fer creure a Lumalang que la seva dona i la seva filla anaven a la casa del mossèn, un comentari que li havien fet en diverses ocasions a títol de mofa i que a ell, tot i que no s'ho volia creure, l'alterava molt.

Lumalang i Reixach, segons relata l'escrit de la defensa, es va conèixer en un bar d'ambient gai de les Filipines, on el filipí feia de cambrer. Van iniciar una relació d'amistat íntima i Reixach va proposar a Lumalang de venir a Blanes, on després també van traslladar-se la dona i tres fills del filipí. Cosa que no va impedir, sempre segons la defensa, que Lumalang i Reixach continuessin mantenint relacions íntimes. També explica l'escrit de defensa que fumaven grans quantitats de shabu, amb pipes expresses que van ser comissades a casa de Jaume Reixach, on els Mossos també van recollir diversos DVD que contenien 186 fotografies d'homes despullats. En algunes de les fotografies apareix Lumalang retratat a la mateixa casa. Unes fotografies que contribueixen, a criteri de la defensa, a refermar la versió de l'acusat, segons el qual la casa era més un temple del sexe que l'habitatge d'un religiós.

Lumalang, que afirma que Reixach li havia promès que li deixaria la casa en herència, es va sentir desplaçat quan, el 2010, va arribar a casa del mossèn el jove Kekeo, que Reixach havia conegut quan va anar als carnavals de Brasil i a qui va pagar el viatge un cop va haver complert la majoria d'edat. La gelosia, assenyalen el fiscal i el lletrat de l'acusació particular, Pau Vila, va afectar Lumalang, que temia veure's relegat del seu estatus de protegit de mossèn Jaume Reixach.

Segons la defensa, el dia abans del crim Reixach i Lumalang van fumar shabu i aquesta droga va provocar que Lumalang sentís dins del seu cap les veus dels seus familiars de les Filipines. L'efecte va ser tan greu que l'endemà les veus encara li ressonaven al cap, i, en aquest estat de desorientació, la tarda del 5 de desembre es va presentar a casa del capellà. Va deambular una mica pel pis, va marxar, va anar a la Botiga del Regal a comprar un ganivet, que li va costar 4,65 euros, i va tornar. Va entrar al lavabo i quan en va sortir, sempre segons la defensa, Kekeo li va fer el comentari ofensiu sobre la seva dona i la seva filla, i ell va reaccionar traient el ganivet i va acabar causant la mort del jove. Reixach, que va veure l'escena, va sortir del pis i, descalç, va anar a una botiga a demanar ajut. Lumalang va fugir i es va anar a refugiar al seu cotxe, on els Mossos el van detenir. L'arma del crim no va aparèixer fins que Reixach va trucar als Mossos i va dir que era al costat de les escombraries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia