Successos

Uns viatgers fereixen un revisor de Renfe en tirar-lo a l'andana

Els sindicats UGT, CCOO, CGT, Semaf i Confederación Intersindical del grup Renfe van denunciar ahir en un comunicat que dos individus van llançar un interventor a l'andana del tren i li van escopir, el van atacar i el van colpejar “fins que va perdre la consciència”.

Els fets haurien passat dilluns a l'estació de Gualba (Vallès Oriental) durant un trajecte de la línia R11 que havia sortit de Barcelona i acabava a Portbou. Els sindicats han convocat una concentració divendres a l'estació de Sants per denunciar l'agressió i per la inseguretat “que pateixen diàriament treballadors i usuaris”.

Els fets haurien començat en un vagó, quan van aparèixer uns individus que van cridar als viatgers que no paguessin els bitllets ni els mostressin al revisor (“aquest inútil dels bitllets)”. Segons el comunicat, llavors l'interventor va demanar als individus que no cridessin i els va dir que baixessin a la pròxima estació, que era Gualba. Un cop allà, “dos dels individus van baixar del tren i per darrere van agredir l'interventor i el van llançar a l'andana”, on li van escopir i va ser “atacat i colpejat fins que va perdre la consciència”. Els dos agressors van fugir i l'interventor va haver de ser auxiliat pels viatgers perquè a l'estació de Gualba “no hi ha personal d'estacions ni personal de seguretat en tot el dia”.

Els sindicats consideren que aquests fets “posen de manifest l'absència de procediments eficaços per part de Renfe Operadora, de les companyies de seguretat contractades per Renfe, dels Mossos d'Esquadra i de les policies locals”. Els Mossos busquen als agressors, després d'haver rebut la denúncia de l'interventor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia