Successos

Tres anys de presó per haver fugit de la comissaria saltant per la finestra

El cas va tenir lloc a Figueres

Va robar el cotxe a una conductora per escapar-se

Se li ha tingut en compte que ja ha fet front a una part de la indemnització

El jutjat penal número 2 de Figueres ha condemnat a tres anys de presó Mirko Eugenio Pasquadibisceglie, un noi de nacionalitat italiana que es va escapar d'unes dependències policials i va robar un cotxe per fugir. Segons es recull a la sentència, els fets van passar el 9 de desembre del 2015. L'acusat havia estat traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la capital de l'Alt Empordà, on els efectius tenien el propòsit d'identificar-lo. Aprofitant que no estava detingut, va marxar saltant per una finestra que dóna a l'aparcament. Va ser vist aleshores per dues agents de paisà, que es van estranyar que estigués al carrer. Com a policies, li van ordenar que s'aturés, si bé ell es va adreçar al pàrquing de la plaça del Sol de Figueres i es va acostar directament a un Honda Accord. La conductora acabava d'estacionar i a la part posterior hi duia una neboda de 5 anys. La jutgessa detalla que el noi, “amb el propòsit d'utilitzar el turisme de manera temporal per fugir”, va obrir la porta, va agafar la conductora pel braç i va intentar arrabassar-li les claus. Va acabar fent-la fora de l'automòbil per la força i, després de forcejar amb la dona, va aconseguir finalment prendre-li les claus de les mans. Quan les dues mosses van arribar, es van identificar novament com a policies i van requerir-li sense èxit que parés. Una agent junt amb la víctima van treure a fora la menor i l'altra mossa es va abraonar sobre el jove per impedir que marxés. S'hi va unir després la seva companya, ficant-se per la mateixa porta del conductor. L'acusat es va aferrar al volant i, mentre les policies estaven agafades al cotxe, va escapar, accelerant i frenant bruscament per desfer-se'n.

L'advocat Joan Pere Zapata exerceix la defensa del processat, per a qui la fiscal demanava 7 anys de presó. Se li han imposat 2 anys de presó per un delicte de robatori d'ús de vehicle de motor, 1 any de presó per atemptat a l'autoritat amb l'atenuant de reparació del dany –perquè ja ha pagat part de la indemnització a la denunciant– i una multa de 810 euros per tres delictes lleus de lesions. Zapata ha recorregut contra la sentència a l'Audiència de Girona. Subratlla que el seu client no va robar el cotxe violentament ni amb ànim de lucre, sinó com a mitjà per fugir. Creu que va desobeir les agents o, com a màxim, “es va resistir activament al seu arrest”, si bé rebat que no les va agredir. I conclou que la violència que va emprar envers la conductora es va limitar a intentar agafar-li les claus i que se li hauria d'aplicar l'atenuant de confessió.

LA DATA

09.12.15
Els Mossos
van detenir l'acusat a l'Escala i, l'endemà, van interceptar el vehicle sostret, abandonat al bosc.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia