Successos

El jutjat no deixa enterrar el nen de set anys que van trobar mort a casa seva

Ha denegat la petició al matrimoni Hopkins al·legant que falten proves, que no s'ha establert la causa de la mort i que potser caldrà tornar-lo a examinar

La titular del jutjat número 1 de Girona ha denegat la petició que van presentar la setmana passada Bruce i Schrell Hopkins per poder disposar del cos del seu fill Caleb i poder-lo enterrar. La jutgessa ha contestat als Hopkins que no els pot autoritzar a enterrar el nen (que els pares van vetllar mort durant setmanes a casa seva) perquè encara no han arribat els resultats de toxicologia de les anàlisis de les mostres biològiques, que la causa de la mort ara per ara no s'ha pogut determinar i que, per tant, no descarta que hagi de demanar als forenses que tornin a examinar el cos. La jutgessa també indica que encara ha d'analitzar també l'historial mèdic del petit Caleb, tant el que tenia als serveis mèdics de Girona com el de l'hospital Freeman dels Estats Units, on també l'havien tractat de l'afecció d'asma que patia.

El cadàver de Caleb el van descobrir els Mossos a casa seva la vigília de Reis, quan van anar al domicili dels pares requerits per la mestressa del pis, que es queixava que no li obrien la porta quan anava a reclamar que li paguessin els lloguers endarrerits. De resultes de la troballa del cos, ja en avançat estat de descomposició, els pares van quedar detinguts com a sospitosos d'homicidi imprudent i la DGAIA es va fer càrrec dels dos fills més grans, una noia de 16 anys i un noi de 14, que van ser internats al centre d'acollida Mas Garriga de Juià. Els pares van passar dos dies als calabossos i van quedar en llibertat després de declarar al jutjat número 3 i d'assegurar que el nen havia mort sobtadament, sense que ells haguessin pogut fer-hi res, ja que, segons van explicar, una nit se'n va anar a dormir tranquil i l'endemà “no es va despertar”. En les declaracions, els pares, que professen un gran sentit religiós, van sorprendre quan van assegurar davant el jutge i el fiscal que van vetllar durant setmanes el nen, mentre ells anaven resant esperant “que es despertés”.

LA DATA

05.01.16
és quan es va descobrir
el cos del nen de set anys que feia setmanes que era mort.

LA XIFRA

2
fills més grans
dels Hopkins estan ingressats sota la tutela de la Generalitat al Mas Garriga de Juià.

Un altre cos oblidat mig any al dipòsit

El cos de Caleb Hopkins, que ja fa més d'un més que és al dipòsit de cadàvers, continuarà a l'Institut de Medicina Legal per odre judicial, tot i que els seus pares el reclamen per enterrar-lo. Però al mateix dipòsit hi ha encara el cos d'un home víctima d'un accident ocorregut el juliol de l'any passat, tot i que està identificat i no hi ha cap restricció judicial per treure'l. En aquest cas, el cos l'home, un britànic que vivia a Forallac, no ha estat reclamat per cap familiar i, ara per ara, ningú s'ha fet càrrec de les despeses funeràries per inhumar-lo. L'home, David, va morir la matinada del 20 de juliol quan circulava amb cotxe per la carretera C-31, a Fontanilles, va perdre el control del vehicle i va xocar contra una tanca de seguretat.

De moment també continua al dipòsit, després de més de tretze mesos, el cos de Rainer Pieters, l'alemany que va aparèixer mort i nu el 2 de gener del 2015 a la platja de Sant Feliu de Guíxols i que va ser identificat el mes de gener, gràcies a l'ADN que estava a les bases de dades de la policia alemanya. S'espera que la família se'n faci càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia