Successos

“El llançament de paquets des del carrer cap a dins la presó era habitual”

Un sospitós de tirar tres mòbils i droga en direcció al pati del centre penitenciari de Girona indica que el van detenir per error perquè era a prop del recinte

“Un agent deia que jo havia sigut el responsable del llançament i un altre, que no.” És una de les afirmacions que va sostenir ahir Rolando Mercedes, un jove de nacionalitat dominicana que va ser jutjat a l'Audiència de Girona per haver tirat presumptament des del carrer un paquet amb telèfons mòbils i droga en direcció al pati de l'antiga presó de la ciutat. Les instal·lacions es van remodelar i, des de finals del 2015, funcionen com a centre de règim obert, on tots els usuaris gaudeixen del tercer grau. Segons la investigació, el succés va tenir lloc el 22 de març del 2013. Els Mossos d'Esquadra i un dels funcionaris que hi treballaven, els quals van declarar com a testimonis, van manifestar que, en aquella època, eren habituals els llançaments de paquets cap a l'interior del recinte. Aquesta situació comportava que els empleats de manteniment pugessin de manera periòdica als teulats de la presó per revisar si hi havia algun embolcall que hi hagués quedat penjat, tal com va succeir en el cas que va ser jutjat ahir.

Durant la compareixença, l'acusat va negar haver estat l'autor dels fets. Va assegurar que estava per aquella zona perquè havia anat a casa d'una amiga i va instar que busquessin l'enregistrament de les càmeres per demostrar la seva innocència. “No vaig tirar cap pilota. Jo circulava en bici i portava una jaqueta negra. Hi ha moltes persones que van així! Alguns agents em coneixien perquè vaig estar en presó preventiva 1 any i 3 mesos per un robatori violent, del qual vaig sortir absolt.”

Un dels mossos, en canvi, va relatar que va veure l'actuació de Mercedes i va aclarir que no hi havia càmeres enfocant aquell tram de via. El policia feia vigilància en una garita, quan va presenciar com un noi que anava en bici i que duia una gorra blanca es parava al carrer Illes Medes. El jove va agafar un paquet embolcallat amb cel·lofana, el va llançar i va aconseguir que traspassés el filat per tal que el que contenia fos distribuït entre els interns –com que va quedar al teulat del mòdul tercer no va arribar al seu destinatari–. En descobrir la situació, el mosso va alertar els companys i els va facilitar la descripció de l'acusat. Dos agents van localitzar Rolando a l'encreuament entre els carrers Illes Medes i Formentera. Li van requerir que s'aturés, però ell va fugir i el van atrapar al passeig de Sant Joan Bosco. Un dels mossos li va preguntar a qui anava dirigit el paquet i ell va respondre que no era un delator. A l'interior, hi havia tres mòbils, els carregadors i 3,542 grams de cocaïna. La fiscal demana 4 anys de presó i una multa de 418 euros per a Mercedes per un delicte contra la salut pública. La lletrada de la defensa, per la seva banda, sol·licita que l'absolguin o, com a alternativa, que li imposin la pena mínima per la poca quantitat de droga interceptada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia