Successos

Volen revisar el bidó del cas Martos, però està destruït

El fiscal demana aquesta pràctica per intentar trobar empremtes, si bé en van autoritzar l'eliminació el 2013

El jutjat d'instrucció número 4 de Blanes va emetre, el 25 de febrer, una altra interlocutòria relacionada amb la investigació per la mort de la veïna de Sant Feliu de Llobregat Ana María Martos Nieto, el cadàver de la qual va ser localitzat al juny del 2013 a dins d'un bidó enterrat en una parcel·la de Lloret de Mar. La resolució arriba després d'una vista que es va celebrar el passat 25 de gener en què el fiscal, Víctor Pillado, va concretar l'acusació que formulava respecte als dos presumptes implicats en el crim. Els sospitosos de la mort de la víctima són una amiga seva tarotista d'origen argentí, Norma Beatriz Kuike, i Josep Maria Tarragüell Lago, que temps enrere havia estat el propietari de la finca on va ser descobert el cos sense vida de la dona, que tenia 32 anys. El fiscal va imputar tant a Kuike com a Tarragüell la comissió d'un delicte d'assassinat. En aquesta compareixença als jutjats, a més, Pillado va sol·licitar la pràctica de tot un conjunt de diligències que considera necessàries per a l'esclariment del succés. En relació amb aquestes peticions, el jutge ha fet diverses precisions. Una voluntat del fiscal era que s'extraguessin empremtes del bidó amb la finalitat de comparar-les amb les empremtes de Kuike i Tarragüell. El jutge, no obstant això, indica que no és possible dur a terme aquesta diligència perquè a petició de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya es va requerir la destrucció del bidó i se'n va autoritzar l'eliminació el 3 de juliol del 2013. En aquell moment es va comunicar aquesta decisió a les parts, sense que ningú en mostrés l'oposició.

El fiscal també reclama que es continuïn fent gestions per interceptar Diego Ismael Felipoff, el fill de Kuike. El noi, a qui tenen la intenció que prengui declaració com a testimoni, està en parador desconegut i se li manté en vigor una ordre de crida i cerca que es va dictar a escala internacional. El jutge, a més, ha donat llum verd perquè extreguin mostres d'ADN a Kuike i Tarragüell per comparar-les amb d'altres d'obtingudes en la investigació. Els advocats dels acusats –els lletrats Carles Monguilod i Enrique Rubio Navarro– es van oposar a la continuació del procediment, del qual van demanar-ne l'arxivament. El jutge ha determinat que segons les diligències d'instrucció que s'han tramitat fins ara, hi ha prou indicis per considerar que Kuike i Tarragüell van participar en la mort de Martos així com en l'ocultament del cadàver de la víctima, de tal manera que en denega el sobreseïment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia