Successos

Roben de dia a la casa d'un cap dels Mossos que és veí del president Puigdemont

Els lladres van fugir amb un Opel Corsa per la carretera de Banyoles i es van aturar per apedregar un mosso que estava fora de servei i que els havia vist i els seguia

Esperpèntic robatori a Girona. Uns lladres van saquejar dimecres al migdia una casa de la urbanització Golf Girona i es van endur joies, els ordinadors, petits electrodomèstics i tots els objectes de valor i de bon traginar que van trobar. Fins aquí, un cas habitual, dels que en els últims mesos han fet pujar les estadístiques dels robatoris amb força a casa habitada, si no fos que la casa assaltada és la d'un alt comandament dels Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona i que la casa del costat (que els lladres no van tocar) és la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que durant totes les hores del dia té una patrulla dels Mossos fent vigilància estàtica a davant. Però tot indica que els lladres, que van esbotzar una finestra de la casa del comandament policial, no van advertir que ben a prop hi havia una patrulla dels Mossos. I els agents, amb la consigna expressa de no perdre de vista la casa del president, tampoc van veure que saquejaven la casa veïna.

En canvi, un mosso que estava fora de servei sí que va veure els lladres quan fugien i, mentre demanava reforços oficials, es va posar a seguir el cotxe dels sospitosos, que va enfilar la carretera de Banyoles. Els fugitius, quatre, que anaven amb un Volkswagen Polo de color fosc amb matrícula 3403JFK, es van adonar que els perseguien i més o menys a l'altura de Borgonyà es van aturar, van baixar del cotxe i van apedregar el mosso, que encara no havia aconseguit el suport dels reforços i que no va tenir més remei que retirar-se i deixar que els lladres s'escapessin. Els ocupants d'aquest cotxe, que s'ha comprovat que és de lloguer, són sospitosos d'altres intents de robatori al Pla de l'Estany. Els Mossos els segueixen la pista i han incrementat les mesures (com els controls urbans dels antiavalots) per intentar mantenir a ratlla els lladres de cases, que en les últimes setmanes han convertit la zona de Girona en el seu camp d'actuació. La policia ha detectat la presència de grups de lladres de procedència diversa. Alguns són autòctons, però molts són estrangers, com els tres homes (un suec, un eslovè i un croat) que van ser enxampats el 24 de març a Vilablareix quan rondaven buscant cases per robar fent veure que passejaven un gos per mirar de passar desapercebuts. Els Mossos els van comissar un equip d'eines similar al que duien els tres homes romanesos que dimarts van ser detinguts per haver intentat robar en una casa al barri de Germans Sàbat. El seu còmplice, que era l'amo del cotxe amb què es movien, es va presentar a comissaria per interessar-se pels companys i va ser detingut perquè tenia una ordre de recerca judicial. Als responsables de la seguretat els preocupa la proliferació de lladres que des de la conurbació de Barcelona fan incursions cap a les comarques per saquejar habitatges. I també s'ha detectat que lladres procedents de l'Estat francès vénen a actuar a la demarcació de Girona sabedors que si cauen a mans de la policia no els costarà tan car penalment com al seu país.

LA DATA

06.04.16
Van assaltar
la casa d'un comandament dels Mossos, al Golf Girona, al costat de la del president, que està vigilada.

LA XIFRA

4
lladres
van fugir amb un cotxe llogat a Barcelona i van apedregar un mosso de paisà que els havia seguit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia