Successos

1a Fira de Licors Artesanals a Sant Martí de Tous

La vila dedica un dia als licors artesans amb venda i degustacions però també amb xerrades, exposicions, tallers i altres activitats

L'objectiu és donar a conèixer els licors que es fan a les cases

La neu va impedir que el mes de febrer se celebrés, però tot indica que el temps permetrà gaudir aquest diumenge de la primera Fira de Licors Artesanals de Sant Martí Tous, una diada que “pretén donar a conèixer els licors que es fan a les cases de forma artesanal, i alhora donar un espai a les empreses que en venen”, comenten des de l'organització, l'associació Amics de Tous, que també destaquen que és una bona oportunitat per descobrir aquest poble, situat als peus del turó on es va edificar el castell. La fira, a més, vol reprendre una iniciativa de l'any 2012, quan una vintena d'habitants del poble es van trobar per fer una degustació de ratafia. Tot i que és una primera edició i s'està a l'expectativa, l'organització té clar que vol donar continuïtat a la mostra i ampliar-la amb altres parades d'embotits o formatges. De moment diumenge s'oferirà venda i degustació de licors artesanals. Entre d'altres es podrà provar la mistela, el limoncello i la ratafia, la gran protagonista, acompanyat de diferents coses per picar. A les dotze es farà un taller de licors artesanals i la conferència Licors d'abans i d'ara amb les herbes de sempre, a càrrec de M. Àngels Solé i Sívia Escura. També hi haurà un taller de decoració d'ampolles de vidre per als infants i exposicions, com una sobre receptes o una altra d'elements per conservar licors. S'espera la presència d'un centenar de persones.

Dades d'interès

Dia: 17 d'abril.

Hora: de les 10.30 a les 13.30 h a la plaça Manel Maria Girona (pl. Major).

www.tous.cat

Poble mil·lenari amb castell

J.P.

Sant Martí de Tous és una població mil·lenària que neix al voltant del seu castell. És interessant passejar per l'interior de la vila i contemplar els carrers, com el de les Voltes, que recorden l'origen medieval. El castell data de l'any 960 i encara conserva intacta la seva torre. A l'interior s'hi poden observar diferents tècniques de construcció, com ara l'espigat, amb alt interès arquitectònic. És considerat monument d'interès general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia